Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megemlékeztünk az Európai Mobilitási Hétről

2021.09.21.

Szabadka Város Önkormányzata az idén 12, 13, 14 és 15 éves gyerekek részére szervezett kerékpározási gyakorlatot a Kizur István Általános Iskola udvarában felállított oktatópályán, ezzel emlékezve meg az Európa Bizottság által alapított és támogatott Európai Mobilitási Hétről. E rendezvény célja népszerűsíteni a közlekedés fenntartható módjait, mint a kerékpározás vagy a gyaloglás.

 14576_1.jpg

A kerékpáros oktatópályán rendezett gyakorlaton a Kizur István iskola azon diákjai vehettek részt, akik sikeresen teljesítették a közlekedésbiztonsági témára összeállított selejtező tesztet. Az oktatópályán a gyakorlati képzést közlekedési rendőrök vezették, a legjobban teljesítő kislány és kisfiú pedig kerékpárt kapott ajándékba.

„Ennek az akciónak nem csak az volt a célja, hogy ezt a kis csapatot megtanítsuk biztonságosan közlekedni, hanem hogy a közlekedés valamennyi résztvevőjének, úgy a járművezetők, mint a gyalogosok és különösen a kerékpárosok figyelmét felhívjuk a felelős és biztonságos közlekedésre. Ez azt jelenti, hogy használjanak lámpát a kerékpárjukon, hogy közlekedjenek meggondoltan, tartsák be a szabályokat, hogy járművük legyen műszakilag jó állapotban, figyelmüket maximálisan összpontosítsák környezetükre, és ne használjanak olyan eszközöket, amelyek csökkentik vagy elvonják figyelmüket“ – mondta el a sajtó képviselőinek Petar Pantelinac, Szabadka Város Közlekedésbiztonsági Tanácsának elnöke.

 14576_2.jpg

Ezután köszönetet mondott a szabadkai Parking Kommunális Közvállalatnak, hogy a SU bajk szolgáltatás első ötven regisztrált felhasználójának 500 dináros előfizetést ajándékozott.

14576_3.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop