Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Dr. Pásztor Bálint: A jövő szempontjából a legfontosabb az egészséges környezet és a gyermekek fejlődése

2021.09.16.

Dr. Pásztor Bálint, parlamenti képviselő, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és Szakállas Zsolt tartományi kormányalelnök, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár ma látogatást tettek a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában, ahol befejeződtek a nyílászárók cseréjén végzett munkálatok a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatán nyert támogatásból. Az iskolalátogatást követően megtekintették a palicsi szivattyúállomást, amely nemrég épült a németországi KfW fejlesztési bank eszközeiből az Ecolacus projekt keretében.

 14563_1.jpg

„A hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola eredményesen szerepelt a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatán. A projekt értéke 1,27 millió dinár, és ebből a tartományi költségvetési támogatásból, amit Szakállas Zsoltnak köszönhetünk, megtörténhetett az iskolaépület több mint 30 éves nyílászáróinak cseréje. Három évvel ezelőtt egyébként szintén ennek a titkárságnak a pályázatán nyert eszközökből felújításra került az iskolaépület tetőburkolata is. A munkálatokat egy helyi vállalkozó kivitelezte, igen színvonalasan, az oktatási intézmény 109 tanulója örömére.” – mondta dr. Pásztor Bálint.

Szakállas Zsolt ismertette, hogy a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság az év elején hirdetett 90 millió dinár keretösszegű pályázatot a vajdasági oktatási intézmények felújítására és átalakítására.

14563_2.jpg 

„A nyílászárók cseréjével kedvezőbb feltételeket teremtettünk a hajdújárási iskola tanulóinak az iskolában tartózkodásra és az oktató-nevelő munkafolyamatra. Titkárságunk hamarosan pályázatot hirdet az iskolák segédépületeinek átalakítására is, és ez alkalommal is pályázati kérelmeik benyújtására bátorítom intézményeinket.” – mondta Szakállas Zsolt.

A tanulók, a pedagógusok, valamint a település lakosai nevében és a saját nevében Szücs Anna, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója mondott köszönetet a támogatást odaítélő tartományi titkárságnak.

Dr. Pásztor Bálint, a palicsi szivattyúállomás megtekintését követően, sajtónyilatkozatában elmondta, hogy a szivattyúállomás idén júniustól van próbaüzemben, az Ecolacus projekt meghaladja a helyi kereteket, és a német KfW fejlesztési bank támogatásából megvalósuló Ecolacus projekt által történő beruházás összege mintegy 500.000 euró.

14563_3.jpg 

„Az egész projekt lényege a környezetvédelem. Az a szándékunk, hogy a Palicsi-tó és a Ludasi tó vize minél tisztább legyen, ez ugyanis több évtizedes probléma, amit nem lehet egyik pillanatról a másikra megoldani. A projekt megvalósulásával mintegy 17 km csatornahálózat épült Palicson, amivel a település mintegy 70%-a rendelkezik majd csatornahálózattal. Ez a szivattyúállomás azért jelentős, mert a szennyvizet ezentúl, amely a Ludasi-csatornán keresztül a Ludasi-tóba folyt és közvetlenül szennyezte a tó vizét, a szivattyúállomás átemeli a nyomóvezetékbe, amely azt a városi szennyvíztelepre pumpálja. A város vezetőségének célja a csatornahálózat és a vízvezetékhálózat bővítése Szabadka város területén. Emlékeztetni szeretnék arra, hogy a Tisztább Szerbiáért program keretében 110 km csatornahálózat kiépítésére pályáztunk – 48 km építésére Szabadkán, 12 km építésére Palicson és 25-25 km építésére Csantavéren és Bajmokon, e két utóbbi településen szennyvíztisztító létesítésére is. A jövő tekintetében a legfontosabb az egészséges életkörnyezet és a gyermekek fejlődése.” – hangsúlyozta a képviselő-testület elnöke.

Dr. Pásztor Bálint, a sajtónak adott nyilatkozata végén meghívta a polgárokat az 53. Hajdújárási Szüreti Napokra. A rendezvény három napig tart és holnap kezdődik.  

 14563_4.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop