Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Stevan Bakić polgármester és munkatársai a 2021. év eredményeit ismertették

2021.09.15.

Szabadka város polgármestere, Stevan Bakić és munkatársai sajtótájékoztatót tartottak ma a Városháza Médiaközpontjában, amelyen ismertették a jelenlegi városvezetés 2021. évi munkájának eredményeit és a következő időszak prioritásait. A polgármester gratulált minden állampolgárnak a szerb egység, a szabadság és a nemzeti zászló napja alkalmából, és kijelentette, hogy 2020 augusztusának végén, amikor kinevezték Szabadka polgármesterének, a koronavírus járvány miatt a bevételek és a kiadások súlyosan eltértek egymástól a város költségvetésében, hogy jelenleg mintegy 303 millió dinár van a városi költségvetésben és a vasfegyelemnek köszönhetően az óvatosan elkészített 2021. évi költségvetés tárgyévi bevételeinek megvalósítása hét hónap alatt az éves terv 60,47 százaléka.

14559_1.jpg

"Annak ellenére is, hogy nem volt elegendő likvid eszköz a jelenlegi kötelezettségek teljesítéséhez, a város költségvetése vissza tudta fizetni a 350 millió dináros kölcsönt, amelyet 2020 első hét hónapjában vett fel a városi kincstár konszolidált számlájáról. A konszolidáció első lépése a pótköltségvetés elfogadása volt 2020 októberében, amely 864 millió dinárral csökkentette a költségvetési kiadásokat és ráfordításokat" - mondta Bakić.

E pótköltségvetés után, mondta, megkezdődött a Szabadkai Gyógyszertár intézménnyel kapcsolatos problémák megoldódása, a Szabadkai Gyógyszertár érdekeit, az önkormányzat és a lakosság érdekeit, valamint a munkavállalók státuszát szem előtt tartva.

Szerződést kötöttünk a Szabadka Város köztulajdonban lévő gyógyszertári helyiségek bérbeadásáról a Galen Farm gyógyszertári intézettel, a Gyógyszertár beszállítóival aláírt szerződéssel pedig 133 millió dinár összegű adósság törlesztését vállaltunk át, amit teljesítettünk. Itt nagy hálámat kell kifejeznem Aleksandar Vučić szerb elnöknek és a Siniša Mali miniszter által vezetett Pénzügyminisztériumnak az önzetlen támogatásért. 350 milliót kértünk, mert teljesítenünk kellett a törvény szerinti kötelezettségeinket. Az első megállapodásban az állam a pénzügyi lehetőségeinek megfelelően 120 millió dinár összegű segítséget ajánlott fel, én pedig 200 millió dinárt kértem. A kérésemet elfogadták azzal, hogy utólag további 11,5 millió dinárt kaptunk." - mondta Bakić polgármester.

14559_2.jpg

Hozzátette, hogy 2020 decemberének végén újabb pénzkölcsönre került sor a városi kincstár összevont számlájáról 150 millió dinár értékben.

„Ezt az adósságot az idei év májusig törlesztettük. 33 millió dinár összegű forrás lett biztosítva, és megoldódott a város adósságállományának régóta fennálló problémája az általános és középfokú oktatásban alkalmazottakkal szemben, akiket megfosztottak a munkába járási utazási költségek megtérítésének egy részétől. Folytatódott a segítségnyújtás a Subotica-trans KKV gazdálkodásában jelentkező gondok leküzdésében és 38 millió dinárt biztosítottunk buszok beszerzésére"- mondta Bakić.

Kihangsúlyozta, hogy a 2021-es költségvetést nagy körültekintéssel készítették el mind a bevételek tervezésében, mind a kiadások minőségi ütemtervében, és hogy a vasfegyelemnek köszönhetően a tárgyévi költségvetési bevételek hét hónap alatt 60,47 százaléka az éves költségvetési tervnek.

"Különös figyelmet kapott a megkezdett beruházások folytatása és minden szerv, szervezet és szolgáltatás optimális működésének biztosítása. Ma, a reggeli kötelezettségek rendezése után, mintegy 303 millió dinár van a város költségvetésében, amennyit egy Szabadkához hasonló méretű és geostratégiai jelentőségű városnak mindig a számláján kell tartania. Hozzá szeretném még tenni, hogy hazánk egyik legjobb támogatási csomagját dolgoztuk ki a vendéglátósok és a vállalkozók számára, hogy mintegy 300 beszélgetést tartottunk a polgárok fogadása alkalmával és az esetek 79 százalékában nyújtottunk segítséget, hogy a város kötelezettségei a szerződések szerint a Hadseregotthon és a Kosta Nađ laktanya megszerzésére vonatkozóan 214 millió dinárt tettek ki, és ma ez az adósság 111 millió dinárt tesz ki”- mondta Stevan Bakić polgármester.

14559_3.jpg

Zagorka Panić városi menedzser bemutatta a kultúra, az egészségügy és a szociális védelem, a környezetvédelem, a kommunális infrastruktúra, a turizmus, az energiahatékonyság, a közlekedési infrastruktúra terén végrehajtott legfontosabb projekteket, meg amelyek végrehajtása hamarosan elkezdődik és beszélt a több jelentős projekt tervdokumentációja előkészítésre elkülönített pénzeszközökről is.

Jasmina Stevanović, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára az óvodai, az általános iskolai és a középfokú oktatásra szánt forrásokról beszélt, és bemutatta a szociálpolitikai intézkedéseket, valamint a kultúrába, a sportba és az ifjúságügybe irányuló beruházásokat.

14559_4.jpg

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop