Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere megtekintette a felsőtavankúti vadlerakó felszámolását

2021.09.11.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és Slobodan Milošev, a szabadkai köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat igazgatója ma a Szabadka melletti Felsőtavankútra látogattak, hogy megtekintsék a vadlerakó felszámolását, amelyre a lakosság évtizedek óta  különféle háztartási szemetet, lomokat, bontási törmeléket, szerves hulladékot, mezőgazdasági és egyéb hulladékot halmozott. Bakić polgármester elmondta, hogy a vadlerakó felszámolását a Környezetvédelmi Minisztérium tette lehetővé, élén Irena Vujović miniszterasszonnyal, aki akciót indított ötszáz szerbiai vadlerakó felszámolására.

14549_1.jpg

„Ez a szabadkai önkormányzat területén található egyik legnagyobb illegális szemétlerakó hely, melynek eltakarítására 2,2 millió dinárt kaptunk a minisztériumtól, amiért nagyon hálásak vagyunk Vujović miniszterasszonynak. A lerakó teljes felszámolásának határideje október 1-je, de egészen bizonyos, hogy a szolgálataink ezt a munkát még a határidő előtt el fogják végezni. A hasonló akciókon kívül Szabadka Város Önkormányzatának saját rendszeres környezetvédelmi tevékenységei is vannak. Konkrétan a szemétlerakókra vonatkozóan a közelmúltban két vadlerakót számoltunk fel: Csantavéren a Vasút téren és Nagyfényen a Györgyéni úton“ – hangsúlyozta ki Bakić polgármester.

Kiemelte, hogy tervben van az egykori Zorka vegyüzem területén található vadlerakó megtisztítása is, aminek a határideje december 1.

14549_2.jpg

„Az elmúlt évtizedben a szabadkai önkormányzat területén az illegális szeméttelepek száma 53-ról 20-ra csökkentettük. Folyamatosan tevékenykedünk a meglévő lerakók szanálásán és az újak keletkezésének megelőzésén, de minden igyekezet hiábavaló, ha a lakosság nem viselkedik lelkiismeretesen és tudatosan. Ezért megkérném a szabadkaiakat, hogy vigyázzanak a megtisztított területekre, és ne engedjék meg, hogy ott ismét szemétlerakók alakuljanak“ – üzente a lakosságnak Stevan Bakić polgármester.

Slobodan Milošev elmondta, hogy a megtisztítandó terület nagysága körülbelül 950 négyzetméter, az eltávolítandó hulladék becsült mennyisége pedig 702 köbméter, aminek elszállításához egy hat köbméter űrtartalmú tehergépkocsinak 117 túrát kell tennie.  

 14549_3.jpg

„Miután mindent eltakarítottunk, táblákat fogunk majd kihelyezni, hogy tilos a szemétlerakás. Megkérném a lakosokat, hogy ne rakjanak le hulladékot ott, ahol annak nincs helye, szennyezve így környezetünket. Annál is inkább, mivel a köztisztasági közvállalat a városból és minden környező településről rendszeresen elszállítja a háztartási hulladékot“ - mondta Milošev igazgató.

Ennek a vadlerakónak a felszámolásán végzendő munkálatok teljes költségterv szerinti értéke körülbelül 3,1 milli dinár. A Környezetvédelmi Minisztérium Az illegális hulladéklerakás megelőzésének és a vadlerakók felszámolásának támogatása a 2021. évben elnevezésű pályázat keretében a felsőtavankúti vadlerakó eltakarítására 2,2 millió dinárt ítélt oda, míg a költségelőirányzat szerinti összegig hiányzó 900.000 dinárt Szabadka Város Önkormányzata biztosítja. 

14549_4.jpg 

A vadlerakó felszámolásán végzett mai, befejező munkálatokat a polgármester mellett megtekintették Zagorka Panić városi menedzser, Vesna Bosančić, a tájékoztatásügyi polgármesteri tanácsos és Srđan Samardžić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja is.

A munkát a szabadkai Köztisztasági és Parkosítási KKV végzi, az összetakarított hulladékot pedig a sándori szeméttelepre fogják szállítani. 

 14549_5.jpg

 

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop