Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester fogadta Dejan Savićot, Vučić elnök művelődésügyi tanácsadóját

2021.09.09.

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić a Városházán találkozott Dejan Savićtyal, Aleksandar Vučić, Szerbia elnökének művelődésügyi tanácsadójával. Ebből az alkalomból Bakić polgármester kijelentette, hogy megtiszteltetés volt számára, hogy ma Vučić elnök művelődésügyi tanácsadóját láthatja vendégül, hogy a szívélyes találkozó során bemutatta Dejan Savićnak a szabadkai kulturális események és tartalmak gazdagságát, és beszélt vele mind a lokális, mind pedig a nemzeti kulturális fejlesztési stratégiáról.

14543_1.jpg

„Megismertettük vendégünket a Szabadkai Népszínház épületének rekonstrukciójára irányuló nemzeti kulturális projekt részleteivel, és ez alkalomból kifejeztük nagy hálánkat Aleksandar Vučić elnöknek a támogatásért, amelyet ehhez a folyamathoz nyújt, mert az ő segítsége nélkül, a Szerb állam és Vajdaság AT segítsége nélkül a szabadkai önkormányzatnak nem lenne ereje megvalósítani ezt a projektet" - hangsúlyozta Bakić polgármester.

14543_2.jpg

Amikor elkészül a belső tér, a színházépület jelentősen javítja majd Szabadka kultúrájának általános kapacitását, és jelentős nemzeti kulturális erőforrást fog jelenteni - mondta Stevan Bakić polgármester, hozzátéve, hogy úgy véli, Vučić elnök kulturális tanácsadója a szabadkai önkormányzat erős szövetségese lesz a jelenlegi projektek befejezésében és a ma megvitatott új kulturális projektek elindításában is.

Dejan Savić elmondta, hogy három okból látogatott ma Szabadkára.

„Az első, hogy szeretnénk egyértelműen felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy a kultúra és a művészet, mint az emberi tevékenység csúcsa, nemcsak Belgrád kiváltsága lehet, hanem Szerbia összes fontos kulturális központjának is, amelyek között Szabadka kiemelt helyet foglal el. Másrészt azért vagyunk itt, hogy megnézzük, miben vállalhat védnökséget Vučić elnök, mi az, amit kezdeményezhet, mi az, amit az elnöknek, az elnökségnek és a kormányzati struktúráknak segítenie és támogatnia kell. A harmadik ok, hogy hallani szeretnénk, hogy vannak-e problémák a város kulturális fejlődésében az itt – mondhatnám - heti rendszerességgel zajló eseményeken" – emelte ki Savić.

Elmondta, hogy Szabadka egy fejlett kulturális központ, komoly koncertélettel, szimfonikus zenekarral, amely a város kulturális, zenei életének gerincét képezi, mint jelenleg Belgrád, Újvidék, Niš és Szabadka.

14543_3.jpg

„Megállapítottuk, hogy jelenleg a legfontosabb projekt a Népszínház megnyitása, amely négyzetméterben hamarosan csaknem utoléri a belgrádi Nemzeti Színházat, ami azt jelenti, hogy Szabadka olyan színházat kap, amely a következő ötven évben és a későbbiekben is képes lesz kielégíteni egy olyan komoly kulturális központ, mint Szabadka minden igényét. Mindig azt mondom, hogy a város nem egyszerűen a lakosság lélekszámának összege, és a város azt jelenti, hogy rendelkeznie kell mindazzal, ami a várost intézményként és lakóhelyként jellemzi. Az egyik ilyen dolog a szabadkai Népszínház lesz" - nyomatékosította Savić.

Megköszönve Bakić polgármester úrnak, mint mondta, a csodálatos fogadtatást, Dejan Savić úgy értékelte, hogy Szabadka vezetősége komoly feladatokat tűz ki magának és sikeresen megoldja azokat annak érdekében, hogy ez a város még sikeresebb legyen.

14543_4.jpg

A Városháza zöldtermében tartott fogadáson részt vett Zagorka Panić városi menedzser, Milanka Kostić, a városi tanács kultúráért és oktatásért felelős tagja, valamint Miloš Nikolić, a szabadkai Népszínház igazgatója.

 

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop