Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A képviselő-testület elfogadta a költségvetés újraelosztását

2021.09.09.

Szabadka Város Képviselő-testülete a Városháza dísztermében ma megtartott 13. ülésén rendeletet hozott Szabadka város 2021. évi költségvetésének módosításáról és kiegészítéséről. Az újraelosztással a költségvetés egyenlege 7.266.280.000 dinár, ami 892.057.000 dinárral, vagyis 13,99 százalékkal haladja meg a tavaly decemberben elfogadott költségvetést.

14542_1.jpg

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić, miután a képviselő-testület 50 mellette és 7 ellene szavazattal elfogadta a 2021. évi költségvetés módosítását és kiegészítését, a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy az újraelosztásra azért volt szükség, mert a kiadási oldalt össze kellett hangolni a várható bevételekkel, illetve a 2021-es költségvetés meghozatala után történt törvénymódosításokkal.

„Követve a 2021. évi költségvetés megvalósulását a januártól júliusig terjedő időszakban azt tapasztaltuk, hogy az az első hét hónapban már elérte a 60,47 százalékot, így várhatóan a bevételi oldal meghaladja majd a tervezett összeget. Átcsoportosítottuk a céleszközöket és a projektekre és a költségvetési szervekre tervezett előirányzatokat, illetve az előző évből áthozott pénzeszközöket. A most meghozott költségvetés egyenlege 7.266.280.000 dinár, ami a 2021. évre tervezett költségvetést 892.057.000 dinárral, azaz 13,99 százalékkal haladja meg. A folyó év január-július időszakában a kommunális illetékekből és díjakból 70 százalékkal több bevétel valósult meg, mint az előző év azonos időszakában, így az újraelosztással megnöveltük ezeket a bevételeket. Legjelentősebb növekedést a legalizálási díjak, a törvényesítési illeték és a kommunális járulék esetében tapasztaltunk, ami azt igazolja, hogy az építőipar növekvő tendenciát mutat úgy az illegálisan emelt épületek törvényesítését, mint az új épületek építését illetően“ – szögezte le Bakić polgármester. 

Elmondta, hogy a költségvetés kiadási oldalán a legjelentősebb változtatások a költségvetési szervek alkalmazottainak munkabérére tervezett összegeket illetik, ugyanis a fizetések az idei költségvetés elfogadása után, az idén áprilisban lettek megnövelve 1,5 százalékkal.

14542_2.jpg

„Az alap- és közép fokú oktatás keretében biztosítottuk a hiányzó eszközöket az alkalmazottak munkába járási útiköltségeire, ugyanis e támogatás egy része az elmúlt időszakban megszűnt, ezért a dolgozók pert indítottak jogaik érvényesítéséért. Biztosítottuk a hiányzó eszközöket a gyógyszertár működéséhez, megnöveltük az előirányzatokat a kommunális és közhasznú tevékenységek végzésére, mint a köztisztaság és a zöldterületek fenntartása, az utak, kerékpárutak és gyalogjárdák fenntartása, a vadlerakók felszámolása, a város tulajdonában lévő középületek karbantartása, és nagyobb összeget biztosítottunk az iskoláskor előtti intézmény működésére. További pénzeszközöket irányoztunk elő a Suboticatrans KV részére, melynek működésében a világjárvány jelentős zavart okozott, és megnöveltük azokat az előirányzatokat, amelyekkel a sporttal foglalkozó szervezeteknek és a civil szervezeteknek nyújtunk támogatást“ – mondta Bakić polágrmester. 

Hozzátette, hogy a nem pénzügyi javak kiadásai, illetve a beruházási kiadások a tervezett összegekhez képest 39,25 százalékkal lettek megnövelve.

„Legjelentősebb változások a Népszínház építésével és átalakításával kapcsolatos projektel, a Gerontológiai Központ sétaerdei épületének és a Kolevka Gyermekotthon épületének felújításával és átalakításával, továbbá a középületek energiahatékonyságának növelését célzó projektekkel kapcsolatban történtek“ - hangsúlyozta ki Stevan Bakić.  

14542_3.jpg

Rámutatott, hogy néhány új beruházás megkezdéséhez is biztosítottak eszközöket.

„Ezek a projektek az állati melléktermékeket feldolgozó üzemrész építése, kutak építése Mišićevón és Visnyevácon, a palicsi Vigadó teraszának felújítása, Hajdújáráson a Dózsa György utca, és Királyhalmán a II. szőlősor aszfaltozása, a Turisztikai Információs Központ felújítása és átalakítása. Szabadka város 2021. évi költségvetésének módosításával és kiegészítésével megvalósíthatók lesznek a költségvetés valamennyi programja alatt megfogalmazott célok, s mindez a kormány és a Pénzügyminisztérium által megszabott irányelvek szerint“ - mondta Bakić polgármester, hangsúlyozva, hogy a szabadkai önkormányzat együttműködése a köztársasági és tartományi szervekkel soha sem volt jobb mint most.

14542_4.jpg

A képviselő-testület mai ülésén, az összesen elfogatott 23 napirendi pont között rendeletet hozott a Zorka helyi közösség IX. számú általános szabályozási tervének meghozataláról is. A többi napirendi pont többnyire a közvállalatokra és közművállalatokra vonatkozott, melyek alapítási okiratait kellett módosítani a bunyevác nyelv hivatalos használatba vétele miatt.

14542_6.jpg  

 

 

 

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop