Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bejelentették Szabadka Város Képviselő-testületének 13. ülését

2021.09.08.

„A városi képviselő-testület holnapi, sorrendben tizenharmadik ülésén 23 napirendi pontot fogunk megvitatni, melyek közül objektíven a legfontosabb Szabadka város 2021. évi költségvetésének módosítása és kiegészítése, vagyis a költségvetés-újraelosztás. Mindenképpen fontos a Zorka helyi közösség IX. számú általános szabályozási tervének meghozataláról szóló rendelet is, míg a többi napirendi pont a közvállalatok és közművállalatok működésére vonatkozik” – mondta Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, dr. Pásztor Bálint a képviselő-testület szeptember 9-én 9:00 órai kezdettel összehívott 13. ülése alkalmából a Városháza médiaközpontjában ma megtartott sajtótájékoztatón.

 14537_1.jpg

Pásztor Bálint meggyőződésének adott hangot, hogy a holnapi ülésen a testület minőségi vitát folytat majd a költségvetés újraelosztásáról, és kiemelte, hogy a szabadkai önkormányzat pénzügyi helyzete igen jó, ugyanis a tervezett bevételek a korábbi évekhez és mandátumokhoz képest nagyobb mértékben valósultak meg.

„Ez mindenekelőtt a polgárok érdeme, akik rendesen fizetik az adót, de a közigazgatási hivatal munkájának is köszönhető. Ez pedig lehetővé teszi, hogy olyan projekteket valósítsunk meg, melyek a múlt év végén, amikor a képviselő-testület a 2021. évi költségvetést meghozta, még nem tűntek reálisnak. E projektek keretében lesznek például leaszfaltozva egyes utcák Csantavéren és Hajdújáráson, és több pénzt fordítunk majd a zöldterületek rendezésére is. Néhány nap múlva megkezdődik a Városi Könyvtár fő homlokzatának helyreállítása, elsősorban köztársasági, és némi önkormányzati forrásból” – közölte Pásztor Bálint.

Mint elmondta, a könyvtár homlokzatának helyreállítása a város arculata szempontjából is, ugyanis a Népszínház épületén végzett munkálatok kívülről lassan már befejeződnek.

 14537_2.jpg

„A város központjában új szökőkutat építettünk és egy új köztéri szobrot is állítottunk egykori polgármesterünk, Bíró Károly emlékére, és most helyre kellene állítani a könyvtárnak a Városháza és a főtér felé néző homlokzatát is. Itt nem csupán egyszerű felújítási munkálatokról van szó, hanem összetett restaurátori és konzervátori munkákról a könyvtár erkélyét tartó Atlaszok helyreállítása miatt, amelyek sajnos igen rossz állapotban vannak. Örülök, hogy az elkövetkező néhány hónapban megújítjuk ezt a homlokzatot, és remélem hogy a munkálatok az év végéig be is fejeződnek majd, ami természetesen az időjárási viszonyoktól függ” – hangsúlyozta Pásztor Bálint és hozzátette, hogy készülőben vannak már a tervek Bíró Károly egykori házának rekonstrukciójához is, amely a Radić fivérek utca 7. szám alatt található, és már komoly felújításra szorul.

A Zorka helyi közösség IX. számú általános szabályozási tervének meghozataláról szóló rendeletről szólva Pásztor Bálint elmondta, hogy a törvénynek megfelelően az önkormányzat 13 ilyen általános szabályozási tervet köteles kidolgozni, hogy ez a tizenegyedik ilyen terv, és még további két általános szabályozási tervet kell majd kidolgozni.

14537_3.jpg 

„Ezek a tervek egyrészt azért fontosak, mert a polgárok így könnyebben kaphatnak majd építési engedélyt, másrészről pedig egyszerűbben tudjuk majd kiszélesíteni az utcákat, a munkálatokat jogi értelemben egyszerűbb lesz elvégezni, és lehetőség lesz új utcákat is nyitni a Zorka helyi közösségben. A napirend több pontja, mint azt már említettem, a közvállalatokra és közművállalatokra vonatkoznak, melyeknek a bunyevác nyelv egyenrangú hivatalos használatba vétele miatt módosul az alapító okiratuk. Tehát itt a város alapszabályával történő összehangolásról van szó. Néhány napirendi pont alatt a közvállalatok alapszabálya módosul, és van egy személycserével kapcsolatos pontunk is. Módosul majd a helyi közöségekről szóló rendelet, szintén a bunyevác nyelv hivatalos használatba vétele miatt. Módosítottuk a város alapszabályát, majd ennek megfelelően módosítottuk a képviselő-testület ügyrendjét is , most pedig a közvállalatok és az intézmények okiratait is össze kell hangolnunk az alapszabály rendelkezéseivel“ – emelte ki dr. Pásztor Bálint.

 

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop