Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke ma megtekintette a gázvezetékhálózaton folytatott munkálatokat Újfalu helyi közösségben

2021.09.06.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke ma Újfalu helyi közösségbe látogatott, hogy megtekintse a gázvezetékhálózat bővítésén végzett munkálatokat a Jasenovac utcában, ahol 3,7 km gázvezeték épül 100 újabb háztartás számára biztosítva a lehetőséget a csatlakozásra. Az elnök ez alkalommal azt nyilatkozta, hogy az infrastruktúra fejlesztése, vagyis a gázvezetékhálózat, a csatornahálózat, a vízvezetékhálózat és az úthálózat bővítése minden helyi önkormányzat egyik alapvető feladata, így a mi szabadkai önkormányzatunké is.

14528_1.jpg

Azon elégedettségének hangot adva, hogy a Szabadkai Gázművek KKV idén 10 km gázvezetékhálózat kiépítésének munkálatait kezdte meg, és ebből valamivel kevesebb, mint 4 km Újfalu helyi közösség területén kerül kivitelezésre, dr. Pásztor Bálint arról tájékoztatott, hogy a Zorka, a Sétaerdő, Radanovác, Kisradanovác, Kér, Gát és Sándor helyi közösségekben is épül majd a gázvezetékhálózat.

„Emellett idén további 10 km gázvezeték terve készül még el, ami jövőre épül meg. Nincs ugyan túl messze a Városházától, de ez a helyi közösség nagyon sok gonddal küzd, ezek közül is a legnagyobb, hogy területének viszonylag jelentős részén nincs csatornahálózat. Remélem, belátható időn belül ez is kedvezően változik, mint ahogyan ma azt mondhatjuk el, hogy ezeket a munkálatokat követően Újfalu HK 90%-ában lesz gázvezeték. – mondta dr. Pásztor Bálint.

Az elnök kitért a Tisztább Szerbiáért elnevezésű projektre, melynek keretében a szabadkai önkormányzat területén 110 km szennyvízcsatorna épül ki.

14528_2.jpg

„Bizakodva tekintünk a jövőbe, a Tisztább Szerbiáért projekt vonatkozásában, hiszen ez a 110 km azt jelenti, hogy 48 km Szabadkán, 12 km Palicson, 25-25 km pedig Bajmokon és Csantavéren, és ez utóbbi két településen szennyvíztisztító is épül. Nap mint nap az infrastruktúra fejlesztésén, a lakosság életfeltételeinek javításán dolgozunk, akár a városi, akár az elővárosi helyi közösségek esetében. A gázellátást illetően a hálózat a következő időszakban a külvárosi helyi közösségek felé is bővülni fog. Ez egyébként a leggazdaságosabb fűtési mód, a lakosság számára más szempontok miatt is a legkedvezőbb, ezért a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetni a gázvezetékhálózat bővítésére városunk területén”. – mondta dr. Pásztor Bálint.  

Ződi Ildikó, a Szabadkai Gázművek KKV igazgatója elmondta, hogy a tavalyi évben főleg Palicson épült a gázvezeték, idén pedig Újfalu HK területén folynak munkálatok, ahol 3,7 km gázvezeték épül.

14528_3.jpg

Újfalu helyi közösségben száz fogyasztó csatlakozhat az újonnan épülő hálózatra, míg a városunk területén épülő további 10 km vezetékre mintegy 300 fogyasztó. Nagy az érdeklődés a gázvezetékhálózatra csatlakozás iránt, a tervben 350 csatlakozás szerepel az idei évben, de már 385 érdeklődőnk van” – mondta az igazgató, és hozzátette, hogy a csatlakozás ára 100.000 dinár, valamint, hogy a Szabadkai Gázművek szolgáltatásait mintegy 11.000 fogyasztó veszi igénybe.

14528_4.jpg

Tóth Gábor, Újfalu HK tanácselnöke megköszönte a városvezetőségnek és a Szabadkai Gázművek Közművállalatnak az e jelentős projekt megvalósításában tanúsított támogatást.

Az Újfalu helyi közösségben tett látogatáson jelen voltak Kern Imre alpolgármester, valamint Góli Csilla, Bognár Pásztor Hajnalka és Ercsi Hargita városi tanácstagok is.

14528_5.jpg 

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop