Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Plakett, ajándékutalvány és virág a város napján született babáknak és anyukáiknak

2021.09.02.

A város napján született babák már hagyományossá vált meglátogatása keretében, Srđan Samardžić városi tanácstag Szabadka polgármesterét, Stevan Bakićot képviselve és dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, a megelőző járványügyi intézkedéseket tiszteletben tartva, a szeptember 1-jén született babák anyukáinak szánt plaketteket, ajándékutalványokat és csokrokat az intézményi dolgozóknak adták át a Szabadkai Közkórház udvarában. Idén három újszülött jött a világra a város napján – egy kisfiú és két kislány.

14515_1.jpg

A szabadkai önkormányzat mindent megtesz a Szerb Köztársaság és a Tartományi Kormány születéspártoló politikájának végrehajtása érdekében és fejleszti a családtámogatási és gyermekjóléti intézkedéseket – mondta ez alkalomból Srđan Samardžić és emlékeztetett arra, hogy 2020. február elején a Szabadkai Közkórházban 13 év várakozás után megnyílt a mesterséges megtermékenyítési központ, melynek építése és felszerelése 300.000 euró beruházást igényelt.  

Módosítottuk a határozatot is az in vitro megtermékenyítés költségeinek megtérítésére jogosultságról, és ezzel több házaspár számára tettük lehetővé a támogatást a városi költségvetési eszközökből.

 „Még a nagyon korlátozó 2021-es költségvetésben sem, amelyben különböző célokra csökkentettük a kiadásokat, nem csökkentettük a szociális és gyermekvédelmi programokat. Ezekre az igényekre 332 millió dinárt különítettünk el, így a 15 000 dinár összegű egyszeri támogatást továbbra is rendszeresen folyósítjuk minden terhes nő számára, valamint a 10 000 dinár összegű szülői támogatást az első gyermek után. Továbbá sem a köztársasági, sem a tartományi kormány nem engedte meg, hogy a járvány befolyásolja a gyermekes családok anyagi támogatását. Ezek azok a tények, amelyekre büszkék vagyunk " - mutatott rá Samardžić.

14515_2.jpg

Büszkék vagyunk arra a tényre is, hangsúlyozta, hogy Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić mennyire fontosnak tartja a születéspártoló politikát.

„Mint tudják, Vučić elnök nemrég bejelentette, hogy az elkövetkező időszakban dolgozni fognak a gyermekes családok pénzügyi támogatásáról szóló törvény módosításán, amelynek célja a gyermekszületés ösztönzése és a kismamák támogatása. Úgy gondolom, és ennek őszintén örülök, hogy a gyermekvállalást támogató politika intézkedéseinek javítása még több gyermek születését eredményezi – hogy élhessen Szabadka, élhessen Szerbia" - mondta Srđan Samardžić.

Dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke kiemelte, hogy egyike a legszebb feladatainak az, amikor azért tesz látogatást a Szabadkai Közkórházban, hogy gratuláljon az újdonsült anyukáknak gyermekük születéséhez, és átadja nekik az alkalmi ajándékokat.

14515_3.jpg

„A járványügyi intézkedések tiszteletben tartása miatt természetesen nem léptünk be a kórház épületébe, de ettől függetlenül itt vagyunk, hogy Szabadka város nevében jelképesen és ténylegesen támogatást nyújtsunk ezeknek a családoknak, illetve az újszülötteknek, akik születésnapjukat a Várossal együtt fogják ünnepelni. Parlamenti képviselőként azt is elmondhatom, hogy a gyermekes családok támogatásáról szóló köztársasági törvény az előző években többször is módosult. Szeretnék emlékeztetni arra, hogy a mezőgazdasággal foglalkozó, illetve a vállalkozást működtető anyák is jogosultak a szülői támogatásra és számos más típusú támogatásra, valamint, hogy 2018 óta jelentősen magasabb összegű az anyák számára nyújtott támogatás. Városunk sikeresen követi a köztársasági és tartományi születéspártoló intézkedéseket, és erre az elkövetkező években is hangsúlyt fektetünk. Szabadka Város Képviselő-testülete nevében és a magam nevében is gratulálok a büszke szülőknek. Remélem, hogy a jövő év szeptember 1-jén ugyanezen alkalomból szintén itt leszünk és több gyermek jön a világra a város napján " - mondta dr. Pásztor Bálint.

A Szabadkai Közkórház Szülészeti Osztályán a város napján, 2021. szeptember 1-jén, három újszülött látta meg a napvilágot. A kisfiút (3.000 gramm, 49 cm) a veprődi Bojana Brkić hozta a világra, a 2.900 gr és 51 cm méretű kislányt a bajmoki Viktorija Piontek, a 3.180 gr és 51 cm méretű kislányt pedig az apatini Danijela Malbaša.

14515_4.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop