Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester megnyitotta a 4. Szabadkai Félmaratont

2021.08.29.

„Nincs jobb bevezetés a városnap megünnepléséhez, mint a 4. Szabadkai Félmaraton. Szlogenje a "Fuss a történelmen át" minden bizonnyal az egyik legszebb és legpontosabb az utcai versenyzés világában. Mintegy ezer résztvevő fut majd a 18. századtól napjainkig felépített legjelentősebb épületek mellett. A Szabadkai Félmaraton a második legtömegesebb utcai futóverseny Szerbiában, a Belgrádi Maraton után, amire rendkívül büszke vagyok, különösen azért, mert a szabadkai önkormányzat a kezdetektől részt vesz a szervezésében” - hangsúlyozta Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a 4. Szabadkai Félmaraton megnyitóján.

A koronavírus járvány – mondta Bakić polgármester - korlátozta a külföldről érkező résztvevők számát, de a több tíz is rendkívül fontos szám a körülményekhez képest.

„Üdvözölni szeretném a sok versenyzőt Szerbia minden tájáról, akik minden bizonnyal Szabadka legjobb népszerűsítői lesznek környezetükben, és nem fognak tudni ellenállni annak, hogy újra ellátogassanak hozzánk. Rendkívül büszke vagyok a szabadkai benevezők nagy számára, ami azt jelenti, hogy örömmel veszik ezt az eseményt, és sokan támogatják " – emelte ki Stevan Bakić.

Kiváló eredményt kívánt a mai versenyen a szabadkai belgrádi Trklja Norának, a Crvena Zvezda Atlétika Klub tagjának, aki nagyon eredményes ebben a sportágban.

"Külön szeretnék kitérni a legkisebbek versenyére, amelyet az Aktív Kids Egyesület szervezett, mert ők városunk jövője és az egészséges élet legjobb képviselői. Végezetül még egyszer gratulálni szeretnék a szervezőknek, az önkénteseknek, a szponzoroknak és promótereknek" - mondta Stevan Bakić, és megnyitotta a 4. Szabadkai Félmaratont.

A mai versenyzők egyike a 24-es számmal futó dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke, aki megköszönte a szervezőknek, hogy lehetővé tették számára, mint mondta, azt az egyedülálló alkalmat, hogy az emelvényhez a Real Madrid mezében állhat.

„Nagyon boldog vagyok, mert valóra vált az, amit az előző években mondtunk, hogy van mit megmutatnunk a hazai és a külföldi versenyzőknek, hiszen nálunk vannak Szerbia legszebb épületei. Ezt látnia kell országunkból és a külföldről érkezőknek. Örülök, hogy a gyermekversenyek résztvevőivel együtt ma 17 ország mintegy 1500 versenyzője fut majd Szabadka utcáin. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki lehetővé tette a mai élményt a futók számára – a versenyt szervező Horizont Sportgyesületnek, a városi közigazgatásnak, minden közszolgálatnak, a városi közvállalatoknak, a rendőrségnek, a Vöröskeresztnek, az Egészségháznak, az önkénteseknek és mindenki másnak. Sikeres és szép versenyt kívánok, érezzék jól magukat Szabadkán" - mondta dr. Pásztor Bálint.

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop