Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Stevan Bakić polgármester elismerésben részesült a Bácska Lovasklub századik évfordulója alkalmából

2021.08.19.

A Bácska Lovasklub ma este a kelebiai Villa Majur vendéglőben megünnepelte fennállásának századik évfordulóját, mely eseményen jelen voltak mindazok, kiknek élete egybeforrt e sportegyesület történetével. Az e jelentős jubileumnak szentelt film bemutatását követően, miután megemlékeztek mindazokról, akik egy évszázadon keresztül ápolták a lovassport hagyományát, elismeréseket és köszönő okleveleket osztottak ki azoknak, akik hozzájárultak a klub sikeres működéséhez. Az elismeréseket Miodrag Zagorac, a Bácska Lovasklub elnöke adta át Stevan Bakićnak, Szabadka polgármesterének, azoknak a szabadkai és környékbeli családoknak, akik hagyományosan hozzájárulásukat adták az észak-bácskai lovassport fejlődéséhez, zombori és szlovéniai lovasoknak, a klub szponzorainak és a médiaházaknak.

Megköszönve az elismerést Bakić polgármester elmondta, hogy a lovak szeretete és tenyésztésük művészete mindig is jellemezte a szabadkaiakat.

“Ezek az állatok mindig is fontos szerepet játszottak a város történetében. Erről tanúskodik a Városháza épületét ékesítő számos díszítőelem is, melyek bemutatják, milyen sokrétű szerep jutott a lovaknak a város életében” – mondta Stevan Bakić.

A polgármester ebből az alkalomból elmondta, hogy Szabadka Város Önkormányzata eddig is támogatta a Bácska Lovasklubot, és a jövőben is támogatni fogja, úgy mint mindazokat, akik sok szeretettel, személyes és anyagi áldozattal járulnak hozzá a lovassport fejlődéséhez, akik hűségesen őrzik ezt a szép hagyományt, és a lovassporttal kapcsolatos készségeket.

“Közismert tény, hogy a szabadkai lóversenypályának megvannak a maga hagyományai, és hogy mindig is az egyik legszebb és legnagyobb volt Szerbiában. Önöknek és elődeiknek köszönhetően pedig ez a hagyomány megmaradt. A paták dobogására és a fiákerek hangjára mindannyian büszkék vagyunk, és közös kötelességünk ezt a hagyományt megőrizni, hogy ez a hang még sokáig visszhangozzon a bácskai síkságon. Ezzel a kívánságommal szeretnék köszönetet mondani ezért az elismerésért" - mondta Bakić polgármester, gratulálva a Bácskai Lovasklubnak a centenáriumhoz.

A jubiláris ünnepség Zvonko Bogdan koncertjével zárult.

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop