Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a IV. Nemzetközi Borlovagrend Találkozót

2021.08.07.

A 25 külföldi és hazai borlovagrend képviselőinek látványos felvonulását követően ma a város központjában a bajmoki Szent Trifon Borlovagrend szervezésében megtartották a IV. Nemzetközi Borlovagrend Találkozót. A borkóstolók és gazdag gasztronómiai kínálat mellett ünnepélyes keretek között felavatták az új tagokat is, kik között voltak hölgyek is. A résztvevőket és a jelenlévőket Stevan Bakić polgármester és a saját nevében Srđan Samardžić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja üdvözölte.

„Mint azt ahogyan a Városháza falainak díszítőelemei is tanúsítják, ezen a vidéken az emberek évszázadok óta foglalkoznak gyümölcs- és szőlőtermesztéssel, és minőségi alkoholos italok készítésével. De ennek az összejövetelnek nem csupán az a célja, hogy bemutassuk a különféle borokat és pálinkákat, hanem hogy ünnepeljük ezt a hagyományos kultúrát és az ősi szakmai tudást, amelyek napjainkban is gazdagítják életünket“ – mondta Samardžić.

Szent Trifon neve és az ő áldása megnemesíti a bor és pálinkakészítés tudományát, de e nedűket mindig mértékkel és kulturáltan kell élvezni – tette hozzá Srđan Samardžić.

„Legyen ez egyben e találkozó üzenete is – hogy koccintsunk egymás egészségére a házigazdák és vendégeik minőségi boraival, de tegyük ezt mértékkel, és közben kóstoljuk meg termelőink kiváló sajtkülönlegességeit és hústermékeit, akik szintén itt vannak ma velünk, kiegészítve e szép és kellemes rendezvényt“ – üzente Samardžić.

Molnár Károly, a bajmoki Szent Trifon Borlovagrend nagymestere elmondta, nagyon örül, hogy a rendezvényen 25 borlovagrend több mint száz képviselője jelent meg. A találkozón Magyarország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Szerbia bortermő vidékei képviseltették magukat.

“Rendkívüli öröm számomra, hogy Szabadka ma négy régió borlovagjait látja vendégül, ami mindenképpen hozzájárul turizmusunk fejlesztéséhez is. Ez egy jó alkalom a tapasztalatcserére, és hogy megbeszéljük, hogyan tudnánk még jobban népszerűsíteni borvidékeinket“ – mondta Molnár Károly.

A rendezvénynek jótékony célja is volt, ugyanis segélyt gyűjtöttek Boško Gugleta és Vanja Malević részére.

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop