Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Dr. Pásztor Bálint: Szabadka bebizonyította, hogy a segítőkész emberek városa

2021.08.06.

Mindössze három óra alatt jegyeztek be az őssejt-donor jegyzékbe újabb 51 jószándékú, segítőkész embert, A jóság gyógyít mottóval dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnökének védnöksége alatt tartott donor toborzó akcióban, melyet az akut leukémia elleni küzdelemért megalakított LEUKA Egyesület szervezett Palicson. A már az akció kezdetén tanúsított érdeklődés arra utalt, hogy az akció sikeres lesz.

A Vigadó teraszán megszervezett rendezvény megnyitóján dr. Pásztor Bálint, az akció védnöke megköszönte a szabadkai és a környező települések lakosainak, hogy jelenlétükkel támogatják ezt az akciót ezáltal is bizonyítva, hogy Szabadka a segítőkész emberek városa.  

 „Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek. Az én személyem és tisztségem nem lényeges itt most, hiszen csak azért vagyok itt, mert megígértem Predrag Slijepčevićnek, a LEUKA Egyesület elnökének és Tóth Demek Melindának, az egyesület szabadkai szervezete elnökének, hogy közösen teszünk meg mindent ennek a mai akciónak a sikerességéért, hogy minél többen eljöjjenek és jelentkezzenek az őssejt-donorok regiszterébe, hogy megmutassuk, Szabadka segíteni akar.“ – mondta dr. Pásztor Bálint, az akció védnöke, majd hozzátette:

„Öt szerbiai városban tartanak még ilyen rendezvényt és nagyon remélem, hogy azok is mind ilyen eredményesek lesznek.“

“Predrag Slijepčević négyszer győzte le a leukémiát és Tóth Demek Melinda is megküzdött a betegséggel. Számomra igazi hősök ők, de gondolom ezt az önök nevében is elmondhatom. Segítenünk kell ezeknek a hősöknek, mert a leukémia halálos kimenetelű betegség ugyan, de az ő példájuk is bizonyítja, hogy ha van elég őssejt adományozó jószándékú ember, ez a betegség legyőzhető.“ – hívta fel a figyelmet dr. Pásztor Bálint.

A képviselő-testület elnöke, az akció védnökeként megköszönte a jelenlétet és a közreműködést a Szabadkai Közkórház Transzfúziós Osztályának, minden orvosnak és egészségügyi dolgozónak, valamint a Szabadkai Egészségház igazgatójának, hogy segítik az akciót.

„Bízom benne, hogy be fogjuk bizonyítani azt, ami ezeken a plakátokon szerepel, hogy – a Jóság gyógyít“ – mondta dr. Pásztor Bálint a palicsi Vigadó teraszán tartott program megnyitóján.

A program első részében a közönség Zsiga Pál, Molnár Viktor és Németh György csodálatos hangversenyét élvezhette és megtekinthette Katarina Stanojlović rajzkiállítását, aki szintén megküzdött a betegséggel. A program további részében Tóth Demek Melinda és Predrag Slijepčević tartott tribünt, melyen a betegségről, a kezeléséről és az őssejt adományozás életet mentő jelentőségéről beszéltek.

A program további része a Nyári színpadon folytatódott.

Tóth Demek Melinda bejelentését, melyben közölte a palicsi akcióban jelentkező újabb donorok számát, óriási taps követte.  51személy neve került be egy délután alatt a nyilvántartásba. Elmondta, hogy mindazok, akik segíteni szeretnének beteg embertársaikon, de ma nem tudtak eljönni, ezt megtehetik a transzfúziós osztályon bármikor. Megismételte, hogy az őssejtvétel egyszerű eljárás, melynek nincs semmiféle negatív következménye a donor számára, majd beszélt arról is, hogy további akciókat szerveznek.  

Dr. Pásztor Bálint, az akció védnöke, a regiszterbe újonnan bejegyzettek számának közzétételét követően örömmel állapította meg, hogy az akció valóban sikeres volt.

“Eddig 76 név szerepelt a regiszterben. Ez a szám az elmúlt néhány év alatt jött össze, a mai akció során pedig mindössze három óra leforgása alatt 51 személlyel bővült a nyilvántartás. Nagyon hálás vagyok a szabadkaiaknak és a környező települések lakosainak, hogy eleget tettek a felhívásnak és csatlakoztak az akcióhoz, köszönöm nekik, hogy elmondhatjuk az akcióról, hogy sikeres volt. Kívánom, hogy a LEUKA Egyesület további öt városban szervezett akciója az országban legalább ennyire, sőt még inkább sikeres legyen. Mindenkinek köszönöm, és nagyon boldog vagyok, hogy mindannyian együtt voltunk részesei ennek a szép eredménynek. Remélem, hogy éppen a nyilvántartásba jelentkezőknek köszönhetően gyógyulnak meg sokan.

Predrag Slijepčević, a LEUKA Egyesület elnöke köszönetet mondott a szabadkaiaknak és kihangsúlyozta, hogy évek óta szerveznek ilyen akciókat, de ekkora jelentkezést még soha sehol nem tapasztaltak. Külön mondott köszönetet dr. Pásztor Bálintnak, az embernek –  hangsúlyozta - az általa nyújtott segítségért.  

„Köszönet Szabadkának, dr. Pásztor Bálintnak, Tóth Demek Melindának és mindazoknak, akik segítettek. Bármit kérdeztünk, vagy kértünk ebben a városban mindig az volt a válasz, hogy – lehet. Egyetlen városban sem kaptunk akkora mértékű segítséget és támogatást, mint Szabadkán. Ez volt a kezdete annak a nem is tudom hány évig tartó 365 napos akciónak, amelyet elindítottunk. Az önök segítségével nagy dologba fogtunk, amely nagyon fontos lehet, és nem csak az őssejt-donorok száma tekintetében, hanem a „Jóság gyógyít“ mottó szerint. A jóság mindent gyógyít! – zárta szavait Predrag Slijepćević.

A program befejező részében a Miša i Đura duett “Neko to vidi od gore“ címmel tartott koncertet, melyet Đorđe Balaševićnak szenteltek.

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop