Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke bejelentette a képviselő-testület 12. ülését

2021.08.03.

Dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke, a Médiaközpontban tartott mai sajtótájékoztatón bejelentette a képviselő-testület 12. ülését, amelyet 2021. augusztus 5-én, csütörtökön tartanak, és amelyen 41 napirendi pont szerepel. Bár ez eddig nem volt gyakorlat, a képviselő-testület tagjai a nyár folyamán is találkoznak, mert mint mondta, van mit tenni.

„Nem emlékszem rá, hogy eddig szokásos volt augusztusban rendes ülést tartani, de jó, ha megtartjuk az elején kialakított ritmust. Ennek köszönhetően most néhány olyan határozatot fogadunk el, melyek dátum szerint soha ilyen korán nem kerültek elfogadásra. Napirenden szerepel mind a 14 közvállalat, közművállalat és korlátolt felelősségű társaság beszámolója a működési terveik megvalósulásáról. Ezenkívül döntést hozunk a nyereségük felosztásáról, valamint a Vízművek és Csatornázási KKV és a Subotica-trans KV esetében a nettó veszteség fedezéséről” - tájékoztatott dr. Pásztor Bálint.

A Subotica-trans esetében az okok teljesen indokoltak – magyarázta a képviselő-testület elnöke, mert a tavalyi évben uralkodó járványügyi helyzet miatt a vállalat rendkívül nehéz körülmények között működött. 

„A Vízművek és Csatornázási KKV esetében a még 2014. évi veszteség lefedése történik a tavalyelőtti évből származó nyereséggel. Négy közvállalat igazgatóját is ki fogjuk nevezni – a Vízművek és Csatornázási KKV-t valószínűleg Sugár György eddigi igazgató vezeti majd továbbra is, ahogyan a Palics-Ludas Közvállalatot is Dobó Márta eddigi igazgató. A Gázművek Közvállalatnak új igazgatója lesz, ha a képviselő-testület bizalmat szavaz Horvát Tímeának, aki alpolgármester volt az előző mandátumban. Az Útfenntartó, Városrendezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat élére pedig négy éves megbízatási időtartamra az eddigi megbízott igazgató, Ognjen Golubović lesz kinevezve.“ – mondta dr. Pásztor Bálint.

Hozzátette, hogy minden a szükséges eljárási szabályok tiszteletben tartásával történt és emlékeztetett, hogy a városi képviselő-testület az április 1-jén megtartott ülésén elfogadta az érintett négy közvállalat igazgatóinak kinevezésére vonatkozó pályázatok kiírásáról szóló határozatokat.

„Három közvállalatban októberben lejár az igazgatók mandátuma, az Útfenntartó, Városrendezési és Lakásüzemeltetési Közvállalatban pedig megbízott igazgatónk van és ezért kellett kiírni a pályázatot. Mint ismeretes, az előző igazgató pár hónappal ezelőtt leköszönt, így megbízotti státust kellett létrehozni, de örülök, hogy ez nem tart egy évig, amire a törvény lehetőséget nyújt, hanem csupán néhány hónapig.”- hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint.

Az elnök bejelentette, hogy a képviselő-testület határozatot hoz a hőenergia-szolgáltatás feltételeiről és módjáról szóló határozat módosításáról, amely biztosítja a hőenergia-fogyasztás kiszámításának igazságosabb módját.

Nagyobb esélyünk lesz harcolni azokkal a visszaélésekkel szemben, amelyeket a korábbi időszakban egyes hőenergia-fogyasztók követtek el. A Távfűtőművek szolgáltatásainak összes felhasználója iránti igazságosabb rendszert építünk ki. A képviselő-testület megvitatja továbbá Szabadka város költségvetésének a folyó év január 1-jétől június 30-ig tartó időszak alatti megvalósulásáról szóló beszámoló elfogadásáról szóló határozatot is. Döntés születik a bajmoki sertéstelep építésére vonatkozó részletes szabályozási terv kidolgozásáról és lesz néhány személycserével kapcsolatos döntés" – mondta dr. Pásztor Bálint.

Az elnök arról is tájékoztatott, hogy a képviselő-testület következő ülése szeptember 1-jén, a város napja alkalmából tartott díszülés lesz, amelyen átadják a díszpolgári címet és a Pro Urbe elismeréseket.

„Örülök a ténynek, hogy mindent időben végzünk el, és semmi nem marad az utolsó pillanatra. A díszpolgári cím és a Pro Urbe elismerések odaítéléséről szóló rendeleteket a legutóbbi ülésen hoztuk meg, az igazgatók kinevezésére vonatkozókat pedig a mostani ülésen és nem szeptember 9-én, amikor a következő rendes ülést tartjuk.“ – emelte ki az elnök.

„Emlékeztetni szeretnék, tette hozzá, hogy a LEUKA Egyesület pénteken, Palicson a „Jóság gyógyít“ mottóval programot szervez őssejtdonorok toborzására a Szabadkai Közkórház Transzfúziós Osztályával együttműködésben. A program 18.00 órakor kezdődik, amit két órával később koncert követ a Nyári Színpadon.“

A városi képviselő-testület elnöke az akció védnökeként arra kérte a polgárokat, hogy ha tehetik, legyenek minél többen őssejt donorok. 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop