Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester templombúcsún vett részt Palicson

2021.08.03.

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić, hétfőn, augusztus 2-án részt vett a palicsi Szt. Illés próféta templom ünnepségén, a palicsi szerb ortodox egyházközség és Veljko Vasiljev parókus meghívására. Részt vett az esti istentiszteleten, melyet Dalibor Zarić presbiter, zentai parókus szolgáltatott, Gordan Uvalić sándori parókus, esperes helyettes, Dalibor Ratnik presbiter, nagyfényi parókus, Darko Ivković presbiter, pacséri parókus, Stanko Laketić, a karlócai Szt. Arsenije Sremac Szeminárium professzora és Nenad Matić kruševáci diakónus segédletével.

Az istentisztelet során Bakić polgármester felolvasott egy imát, amelyet az ortodox hagyomány és liturgikus gyakorlat szerint mindig a közhatalom legmagasabb jelen lévő képviselője ajánl fel. A vecsernye után megszentelték és felvágták az ünnepi kalácsot, és Jelenko Vukičević idei évi koma átadta a jövő évi komaság fogadalmát Rade Milović úrnak.

Az ünnepi istentiszteletek után Bakić polgármester a templomudvarban Zoran Arsićtyal és Milosava Raičevićtyel a palicsi és a szabadkai egyházközségek igazgató testületeinek elnökeivel beszélgetett Szabadka város lehetőségeiről, hogy segítsen a Szt. Illés próféta templom, melynek építése 2002-ben kezdődött, belsőépítészeti kialakításában, valamint a Szerb Ortodox Egyház élete és ebben a térségben a küldetése szempontjából fontos más jelentős projektekben.

A polgármester rámutatott, hogy Szabadka városa és a területén működő hagyományos egyházak és vallási közösségek közötti kommunikáció és kapcsolatok a legmagasabb szinten vannak, és mindig keresni fogják a módját, hogy további támogatást nyújtsanak és még jobb együttműködést alakítsanak ki.

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop