Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Stevan Bakić polgármester: Az oltakozás az egyedüli megoldás

2021.07.16.

Tisztelt szabadkaiak!

Azonnal rátérnék üzenetem lényegére, ez pedig, hogy csakis nagyobb arányú átoltottsággal tudjuk irányítás alatt tartani a járványhelyzetet, és ezzel együtt megszervezni mindazokat a rendezvényeket és eseményeket, amelyeket megszoktunk és szívesen látogatunk városunkban, és amelyekről a 2020. évben kénytelenek voltunk lemondani. A fertőzöttek száma ismét növekszik, ezért még egyszer szeretnék minden szabadkai lakost, de különösen a fiatalokat felkérni, hogy vegyék fel a védőoltást, és ezzel őrizzük meg városunkban a normális életnek ezt a szintjét, amit egészen biztosan nem leszünk képesek megtartani, ha az átoltottság szintjét nem növeljük.

Az előző, június végén közzétett felhívásom óta eltelt időszakban Szabadkán további 1.633 személy vette fel a második, 1.495-en pedig az első adag oltást. A mai nappal bezárólag összesen 45.706 szabadkai polgár kapta meg a védőoltás mindkét adagját. Ez a lakosság teljes létszámának 41,07%-a, a jelenlegi helyzet reális felmérése, és nem az egy évtizede végzett népszámlálás adatai szerint. Ez az arány elmarad az országos átlag mögött, és nem elegendő ahhoz, hogy az elkövetkező hónapokban a járványhelyzetet a jelenlegi szinten megtartsuk.

Ezért ismételten felkérem mindazokat, akik eddig még nem vettek részt a tömeges immunizáción, hogy látogassák meg az Új városházán működő oltópontot, és vegyék fel a rendelkezésre álló vakcinák valamelyikét, melyek közül bármelyik külön bejelentkezés nélkül is hozzáférhető, kivéve a Sputnjik V. oltóanyagot, amelyhez be kell jelentkezni az e-uprava kormányablakon keresztül, a: https://imunizacija.euprava.gov.rs/ címen, vagy a 0800 222 334 telefonszámon.

Ismét emlékeztetnék arra, hogy a lakosság 70-től 90%-os átoltottsága nélkül nem tudunk megfelelőképpen védekezni a vírus ellen, és az év végéig egészen biztosan még sok szabadkai fog súlyosan megbetegedni a koronavírustól, amit már mindannyian szívesen elfelejtenénk, de éppen ez az, amit nem tehetünk meg.

A tények, melyeket itt felsoroltam, nem a saját találgatásaim és következtetéseim, hanem olyan adatokon alapulnak, melyeket a helyi és az országos egészségügyi szakemberek ismertettek. Az én kötelességem, hogy megismertessem a nyilvánosságot azzal, ami az orvosok szerint történni fog, ha nem használjuk az egyedüli fegyvert, amink e vírus ellen van, ez pedig a védőoltás. Az új, delta variáns tovább bonyolítja a helyzetet, tovább növelve a bizonytalanságot. Az ismételt tömeges megbetegedésnek újra lesznek törvényes következményei is. Tisztában kell lenniük azzal, hogy abban az esetben kénytelenek leszünk ismét rendkívüli állapotot kihirdetni, bezárkózni, és korlátozni a város életét. Ez pedig a legutolsó dolog, amit szeretnénk.

Az elmúlt néhány hónapban jelentősen megnőtt az események és összejövetelek száma, és ez mindannyiunknak jól esett, mert már hiányzott az együtt töltött idő, a művelődési és sportesemények, a nyaralás és az utazások. Ezért kérem, tegyünk azért, hogy továbbra is oly módon tudjuk élvezni a sportot, a turizmust, a vendéglátást és a kultúrát, amit azoknak köszönhetően értünk el, akik az előző időszakban felvették az oltást. Most tegyék ezt meg azok is, akik ezt eddig elmulasztották! Ha nem magukért, akkor szeretteik, a városunk és országunk miatt.

Szabadkán, 2021.07.16-án

Stevan Bakić
POLGÁRMESTER

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop