Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester hivatalosan megnyitotta a Graničar 024 Labdarúgó Sportegyesület működését Kelebián

2021.07.03.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma nagyszámú kelebiai lakos jelenlétében hivatalosan megnyitotta a Graničar 024 Labdarúgó Sportegyesület működését. Ennek a sportegyesületnek a létrehozását a szülők kezdeményezték, támogatták a polgármester, a város és sok kelebiai lakos, akik nem titkolták elégedettségüket, mert gyermekeik és felnőtteik lehetőséget kaptak a sportolásra és az egészséges életmódra. Bakić polgármester emlékeztetett arra, hogy a kelebiai Graničar LK 1974-ben alakult meg, de egy évtizede megszűnt, ami kedvezőtlen hatással volt a sporttevékenységek űzésére Kelebián.

14402_1.jpg

„Nagy öröm számomra, hogy ma önökkel lehetek, hogy együtt nyithassuk meg a felújított Graničar klubot, amely sokat jelentett a kelebiaiak generációinak. Különös tisztelettel emlékezünk ma a klub alapítóira, Rajko és Mito Krnajski, Franjo Jurić, Maté Emese, Marinko és Mirko Poljaković sportmunkásokra. Az ő sport iránti szeretetük tette lehetővé, hogy sok kelebiai fiatal megismerkedhessen a labdarúgással és kifejlődjön bennük a sportszellem és az egészséges szokások. A klubot sajnos megviselték az átalakulási folyamatok, és tíz évvel ezelőtt megszűnt, ami igen negatív hatással volt a kelebiai sportra és a focipálya jogállására. A szabadkai önkormányzat megteremtette a feltételeket, hogy a pálya megfelelő legyen a rendeltetésének és megkezdődjön a vagyonjogi kérdések rendezése, a Kelebiát szerető fiatalok pedig újraindították a Graničar működését sportegyesületi formában“– hangsúlyozta Bakić polgármester.

14402_2.jpg

A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a kivételes hagyományokkal rendelkező klub működésének újraindításában – különösen Kelebia Helyi Közösség, Nemanja Vasiljev, a Graničar 024 Sportegyesület elnöke és Miroslav Karan, a közgyűlés elnöke.
Törekvéseiknek és az önkormányzattal folytatott jó együttműködésnek köszönve ma hatvan gyermeknek van alkalma labdarúgással foglalkozni Kelebián. Mint ahogyan a klub megszűnése előtti évtizedek alatt, úgy most is, hogy ismét működik, Kelebia minden felekezetű és nemzetiségű lakosát közelebb hozzák egymáshoz a sport és a felejthetetlen együttlétek” – hangsúlyozta Stevan Bakić.

14402_3.jpg

Miroslav Karan, a Graničar 024 Kelebia Sportegyesület közgyűlésének elnöke megköszönve Bakić polgármesternek, a helyi önkormányzatnak és a kelebiai lakosoknak az e projekt megvalósításában nyújtott támogatásukat, elmondta, hogy nagy nap ez a mai Kelebia számára, mert ezen a területen egyetlen sportklub sem létezett évtizedekig.

14402_4.jpg

„Kelebia olyan helyet kapott ezzel, ahol a mi legfiatalabbjaink összejöhetnek, sportolhatnak, és ami a legfontosabb, elválasztjuk őket a ma divatos közösségi hálóktól és lehetőséget nyújtunk nekik az egészséges életmódra. Ez megfelelő hely nemcsak a legfiatalabbak számára, hanem mindazok számára, akik sportolni akarnak "- mondta Karan.

14402_5.jpg


A Graničar 024 Kelebia Sportegyesület legifjabb tagjai átadták a klub új mezeit Bakić polgármesternek, Bojan Šoralovnak, az Észak-bácskai Igazgatási Körzet vezetőjének, Nataša Aleksić sport és ifjúsági ügyekkel megbízott városi tanácstagnak, Dejan Vukovićnak, a Szabadkai Sportszövetség főtitkárának és Sobodan Miloševnak, a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat igazgatójának.

14402_6.jpg

14402_7.jpg

14402_8.jpgRENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop