Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartotta 11. ülését a városi képviselő-testület

2021.07.01.

Szabadka Város Képviselő-testülete, a Városháza dísztermében ma megtartott 11. ülésén összesen tizenegy napirendi pontról döntött. Szavazattöbbséggel (49 mellette, 5 ellene és 1 tartózkodó szavazattal) a díszpolgári címet Tomislav Karadžić vállalkozónak, a Szerbiai Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnökének ítélte oda, a Pro Urbe díjat pedig dr. Süli Endre akadémikus, az Oxfordi Egyetem professzora, a Brit Királyi Természettudományos Társaság tagja, Lovas Ildikó író, magyarnyelv- és irodalomtanár, valamint Dana Radomirović, Josipa Rončević és Tijana Mijović, a „Naše malo je nekome sve“ nemformális csoport tagjai kapják. Az elismerések átadása a kitüntetetteknek a képviselő-testület városnapi, szeptember 1-jén tartott díszülésén történik.

14395_1.jpg

Stevan Bakić polgármester a sajtónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a mai döntést arról, hogy a díszpolgári címet Tomislav Karadžić kapja, nem a díj odaítélésének, hanem az igazságtalanság helyrehozásának tartja.
„Ezt a címet Tomislav Karadžić már régen kiérdemelte, mert az egyik legsikeresebb szabadkai és szerbiai vállalkozóról és sportmunkásról van szó, a sport terén pedig az ország határain túl is. Elhangzottak bizonyos alaptalan észrevételek néhány ellenzéki tanácsnok részéről, melyek szurkolói szenvedélytől fűtött nyilatkozatok idézésén alapulnak, újságcikkeken, amelyek nem szólhatnak egy olyan életről, mint amilyen Tomislav Karadžić élete. Tomislav Karadžić számos világdíjban részesült, mint az UEFA aranyplakettje, ilyen kitüntetett pedig nagyon kevés van. A Szerbiai Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke. Ezt a titulust csak a megboldogult Miljan Miljanić kapta még meg és senki más. Megkapta a Májusi-díjat, majd a Jovan Mikić Spartak díjakat. A Szerbiai Labdarúgó Szövetség elnöki tisztségéről való távozásával az egyik legszebb edzőközpontot hagyta maga után Ópázován. Sokaknak segített ebben a városban, de ezt csendben és feltűnés nélkül tette – hangsúlyozta Bakić polgármester.

14395_2.jpg

A képviselő-testület szintén szavazattöbbséggel (52 mellette, ellenszavazat nélkül és egy tartózkodó szavazattal) fogadta el a Pro Urbe elismerés odaítélésére vonatkozó javaslatot. A Pro Urbe elismerésben részesülőket a Városháza dísztermének szószékénél felszólalók csupa elismerő szavakkal méltatták.  A tanácsnokok külön kihangsúlyozták dr. Süli Endre akadémikus ragyogó pályafutását, Lovas Ildikó írói hozzájárulását és művelődésügyi megbízottként kifejtett erőfeszítéseit a város érdekében, és elismerően részletezték a „Naše malo je nekome sve“ nemformális csoport tagjai önzetlen tevékenységének jelentőségét.
A városi képviselő-testület elnöke gratulált a díszpolgári címmel és a Pro Urbe elismeréssel kitüntetetteknek, megköszönve a polgármesternek és a tanácsnokoknak a részvételt e napirendi pont megvitatásában.

14395_4.jpg

„Tartózkodtam, egy szót sem szóltam, de azt gondolom, hogy a vita a különbségek ellenére is méltóságteljes volt és a normális politikai diskurzus kereteiben folyt” – mondta dr. Pásztor Bálint, a képviselő-testület elnöke.
A díszpolgári cím és a Pro Urbe elismerések odaítéléséről szóló rendeletek mellett a városi képviselő-testület a mai ülésén két határozatot hozott meg a Szabadkai Temetkezési KKV, illetve a Palicsi Park Kft. működési terveinek módosítása jóváhagyásáról, rendeletet a képviselő-testület ügyrendjének kiegészítéséről és módosításáról, valamint személycserére vonatkozó néhány határozatot.

14395_5.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop