Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A városi képviselő-testület 11. ülésének bejelentése

2021.06.30.

Dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke, a Városháza Médiaközpontjában tartott mai sajtótájékoztatón bejelentette a 2021. július 1-jére összehívott 09.00 órakor kezdődő ülést. A városi képviselő-testület minden hónap első csütörtöki napján sorra kerülő ülése már gyakorlattá vált, az elnök elmondása szerint pedig ez a gyakorlat bizonyos előnyökkel jár, ugyanis nincs sok napirendi pont, az ülések nem tartanak sokáig és mindenkinek alkalma van a napirend összes pontja kapcsán előadni álláspontját.
„A képviselő-testület a holnapi ülésen rendeletet hoz a díszpolgári cím és három Pro Urbe elismerés odaítéléséről. Az elismerések odaítélésével foglalkozó bizottság egyhangú határozatot hozott a javaslatokról, de az utolsó szó mindig a városi képviselő-testületé, holnap tehát reményeim szerint ezeket a rendelet javaslatokat nagy többséggel hozzuk meg. Az egyik Pro Urbe díjas dr. Süli Endre, az Oxford Egyetem professzora, akit néhány hónappal ezelőtt az 1660-ban alapított Brit Királyi Természettudományos Társaság tagjává választottak“ – emelte ki dr. Pásztor Bálint.
„Dr. Süli Endre Szabadkán járt általános iskolába és itt fejezte középfokú tanulmányait is, az akkor Moša Pijade, jelenleg Svetozar Marković Gimnáziumban. A Belgrádi Egyetem Matematikai Természettudományi Karán szerzett egyetemi oklevelet, majd magiszteri és doktori tudományos fokozatot. A doktori cím elnyerését követően az Oxfordi Egyetemen kezdett dolgozni“ – tájékoztatott az elnök.

14392_1.jpg

„Érdekesnek tartom elmondani – folytatta – hogy gimnáziumi tanára, Vermes Mihály azt mondta róla, hogy ha lenne matematikai Nobel-díj, azt Süli Endre bizonyosan megkapná. Mindezt azért mondom, hogy érzékeltessem, milyen tudósról van szó és meggyőződésem, hogy mi szabadkaiaknak büszkék lehetünk rá. Úgy vélem, nagyon fontos, hogy a város értékeli e kivételes tudós munkásságát és Pro Urbe díjban részesíti.” – mondta dr. Pásztor Bálint.
Lovas Ildikó író, a Városi Tanács volt művelődésügyi tagja, a Magyar Nemzeti Tanács Intézőbizottságának volt művelődésügyi tagja nagyon sokat tett a városért és nevéhez fűződik a Lifka Art Mozi megalapítása, valamint a Kosztolányi Dezső Színház megerősítése – méltatta az elnök.
„A harmadik, Pro Urbe elismerésben részesülő a „Naše malo je nekom sve“ informális csoport, melynek tagjai nagyon rövid idő alatt, önkéntes alapon segítettek sok nélkülöző emberen, akik önmaguk és családjuk számára nem tudják biztosítani a legszükségesebbeket“ – folytatta a képviselő-testület elnöke.
A díszpolgári címet Tomislav Karadžić vállalkozónak, a Szerbiai Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnökének adományozzuk, aki nagyon sokat tett a szerbiai labdarúgás érdekében.
„Úgy vélem, önmagáért szól a tény, hogy a Szerb Labdarúgó Szövetségnek eddig egyetlen tiszteletbeli elnöke volt, Miljan Miljanić, a labdarúgás kiemelkedő egyénisége” – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint, és hozzátette, hogy nagyon örül ezen személyek elismerésben részesítésének.
A díszpolgári cím és a Pro Urbe elismerések adományozásáról szóló rendeletek mellett a városi képviselő-testület holnapi ülésén szerepel két határozat meghozatala a Szabadkai Temetkezési Közvállalat és a Palicsi Park Kft. működési programjai módosításának jóváhagyásáról.
„A képviselő-testület napirendjén van még néhány határozat a személyi összetételekre vonatkozóan és a képviselő-testület ügyrendjének kisebb mértékű változtatásáról is döntünk. Az ügyrendet egyfelől összehangoljuk a város alapszabályával a bunyevác nyelv egyenrangú hivatalos használatba való bevezetését követően, valamint az ügyrend egy rendelkezését hangoljuk össze a kultúráról szóló törvénnyel“ – mondta dr. Pásztor Bálint.
Az elnök továbbá bejelentette, hogy augusztusi ülését a képviselő-testület 5-én tartja, ha arra szükség lesz és megvitatandó anyagok is elkészülnek, a képviselő-testület városnapi díszülése pedig szeptember 1-jén lesz, ezért a szeptemberi rendes ülésre szeptember 9-én kerül sor.  

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop