Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester: Kérem a szabadkaiakat, oltassák be magukat

2021.06.29.

Tisztelt Szabadkai Polgárok!

Egyértelmű, hogy egészségügyi rendszerünk összes szereplője óriási erőfeszítéseinek hála egyes csatákat megnyertünk a koronavírus ellen. A helyzet sokkal jobb, mint az előző hónapokban, de ez sajnos túl nagy mértékű lazítást eredményezett, és az oltási arány drasztikusan csökkent városunkban. Ezúton kérem, főleg az ifjú szabadkaiakat, hogy jöjjenek el az új városháza épületében kialakított oltópontra és oltassák be magukat a felkínált védőoltások egyikével. Mindegyik elérhető és nincs szükség külön regisztrációra, kivéve a "Sputnik V" vakcinát, amelyhez regisztrálni kell az e-közigazgatási https://imunizacija.euprava.gov.rs/ portálon keresztül, vagy a 0800 222 334 telefonszámon.

14390_1.jpg

Emlékeztetnem kell arra, hogy városunkban június 27-ével bezárólag 44 073 szabadkai lakost oltottak be mindkét adaggal, ami a lakosság 39,6%-a, a jelenlegi helyzet reális értékelése alapján, és nem az egy évtizeddel ezelőtti népszámlálás eredményei alapján.
Az oltottak jelenlegi számával városunk, amely Szerbiában az ötödik legnagyobb, az oltási arányokat tekintve nem szerepel az első öt között. Ez az adat aggasztó, és nem valamiféle versengési vagy bizonyítási igény miatt, hanem amiatt az egészségügyi tény miatt, hogy a lakosság 70-90%-ának immunizálása nélkül nem számíthatunk arra, hogy a vírus teljesen eltűnik a környezetünkből.
Minél tovább fennmarad a vírus a be nem oltottak körében, annál inkább megnő az új törzsek megjelenésének lehetősége, és egyre valószínűbb, hogy városunkban őszre drasztikusan romlik a járványügyi helyzet.
Emlékeztetek arra, hogy az országban még mindig naponta vannak halálesetek, és legtöbben azok kerülnek kórházba, akik nem vették fel a védőoltást. Lesújtó, hogy az oltási arány sokkal jobb egyes országokban, amelyek később kaptak Szerbiától oltóanyagokat. Nem szabad megengednünk, hogy orvosaink a sok megnyert csatát követően elveszítsék a koronavírus elleni háborút. Kérem ezért azokat, akik nem vették fel a védőoltást, hogy ne az ország egészségbiztonságát aláásó és az emberek életét veszélyeztető őrült elméleteket kövessék, hanem tegyék meg azt, ami a legjobb a saját egészségük és Szerbia minden lakosa egészségének érdekében, és vegyék fel a védőoltást.
Szabadka,
2021. június 29.

Stevan Bakić
POLGÁRMESTER

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop