Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester fogadta a szlovéniai pedagógusokat

2021.06.25.

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić, pénteken, június 25-én, a Városháza dísztermében fogadta Novica Pavlovićot, a Szent Száva Általános Iskola igazgatóját és annak vendégeit, a Zadobrova Általános Iskola igazgatóját és pedagógusait, a Szlovén Köztársaság fővárosa, Ljubljana azonos nevű településéből.

14384_1.jpg

E szlovéniai iskola vezetősége és tanügyi dolgozói az Erasmus+ nemzetközi együttműködési program keretében látogattak Szabadkára, mely programban a sándori Szent Száva Általános Iskola a partnerük. A két intézmény 2018-ban kötött együttműködési szerződést, melynek alapján a szabadkaiak már jártak szlovéniai kollégáiknál, a korábbi viszontlátogatást pedig a koronavírus okozta világjárvány akadályozta meg.  

14384_4.jpg

Bakić polgármester az alkalmi fogadáson a vendégeket üdvözölve kihangsúlyozta, hogy a legszívélyesebb fogadtatásban szeretné őket részesíteni, viszonozva azt a vendéglátást, amelyben a Szent Száva Általános Iskola pedagógusai részesültek Szlovéniában, amikoris Zoran Janković, Ljubljana polgármestere is találkozott velük. A polgármester kifejezte azon kívánságát, hogy ilyen nemzetközi oktatási programokon keresztül szélesebb körű együttműködés és baráti kapcsolatok is kialakuljanak Szabadka és Ljubljana között.

14384_3.jpg

A Városházáról beszélve és Szabadka, mint város jellegzetességeiről, Bakić polgármester személyes élményét is megosztotta a vendégekkel a Szlovéniában ifjúkorában töltött időszakról és ottani munkájáról, amire örömmel emlékezik vissza.

A szlovéniai vendégekkel folytatott szívélyes beszélgetés után, a polgármester üdvözölte őket, abbéli reményének hangot adva, hogy ugyanolyan kellemes benyomásaik lesznek, mint szabadkai kollégáiknak voltak, amikor Ljubljanában tartózkodtak. Ezt követően átadta a szót kabinetfőnökének, Sava Stambolićnak, aki további érdekességekkel ismertette meg a vendégeket a város, a Városháza és annak közvetlen környezete történelméről.

14384_2.jpg

Minden vendég kapott Szabadkára emlékeztető alkalmi ajándékot, ők pedig Bakić polgármesternek ljubljanai motívumokkal díszített pólót ajándékoztak.

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop