Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Online ülést tartottak az emberkereskedelem elleni helyi csapatok

2021.06.24.

A Vöröskereszt Szabadkai Szervezetének székhelyén ma online ülést tartottak az emberkereskedelem elleni szabadkai, nagykikindai és zombori csapat képviselői, a megbeszélés témája pedig az volt, hogyan védjük meg az emberkereskedelem és a más, nemi alapú erőszakos cselekmények áldozatainak személyiségi jogait és biztosítsuk adataik bizalmas kezelését. Az ülés az Európai Unió által támogatott „Óvd meg magánszférádat – állj ellen a nyomásnak!” elnevezésű projekt keretében lett megtartva.

14381_1.jpg

Szabadka Város Emberkereskedelem Elleni Csapatának koordinátora, Ilija Đukanović ez alkalomból elmondta, hogy ezen az ülésen külön hangsúlyt fektettek arra, milyen szerepet játszik a Felső Ügyészség az áldozatok személyiségi jogainak védelmében és adataik bizalmas kezelésében, milyen kihívásokkal szembesül és milyen eszközöket alkalmaz a személyiségi jogok védelmét és az adatok bizalmas kezelését illetően.

14381_2.jpg

„A megbeszélés célja volt továbbá feltérképezni az emberkereskedelem áldozatainak jogvédelmében jelentkező kockázatokat és problémákat, és megvizsgálni, milyen szerepet játszanak az emberkereskedelem elleni hely csapatok. Mindebben nagyon fontos a helyi szintű tapasztalatcsere, valamint a civil társadalom kapcsolata a megfelelő intézményekkel. Az ülés összhangban van az emberkereskedelem megelőzésének és megfékezésének, valamint az áldozatok védelmének 2017-2022. időszakra vonatkozó stratégiájával, és a helyi mechanizmusok és helyi csapatok megerősítésével” - mondta Đukanović.

A Szabadkai Felső Ügyészség helyettes ügyésze, Branislav Rankov arról tájékoztatott, hogy az áldozatok többnyire 20 és 35 év közötti nők, bár volt két olyan eset is, ahol az áldozatok kiskorúak voltak.

14381_3.jpg

„Az áldozatokat általában szexuális szolgáltatásokra kényszerítik, erőszakkal és fenyegetésekkel, és az idén volt egy koldulási esetünk is. Ezért a bűncselekményért alapesetben háromtól tizenkét év börtön szabható ki, de a súlyosabb esetekben, amikor az áldozat kiskorú, vagy ha súlyos testi sértés történt, a büntetés lehet ennél szigorúbb is“ – mondta Branislav Rankov.

Az online ülésen jelen voltak a rendőrkapitányság és Az Emberkereskedelem Elleni Központ képviselői, a közhasznú információk és személyiségi jogok védelmi biztosa, valamint az Atina civil szervezet tagjai.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop