Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Az év végéig megépül a Pacséri úti felüljáró

2021.06.21.

Lálity Urbán Emese építésügyi, közlekedési és infrastrukturális államtitkár, dr. Pásztor Bálint parlamenti képviselő és Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, Anita Dimoski építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszteri tanácsos, valamint Kern Imre, Szabadka alpolgármestere és egykori építésügyi, közlekedési és infrastrukturális államtitkár ma megtekintették az Y elágazás Pacséri úti felüljáróján végzett munkálatokat. Az építési munkák 2021. június 18-án kezdődtek, és várhatóan az év végéig be lesznek fejezve.

14375_1.jpg

Lálity Urbán Emese röviden ismertette az Y elágazás építésének ütemét és elmondta, hogy az utat 2019. december végén adták át a forgalomnak.

„Az út használata során igény mutatkozott arra, hogy további két felüljáró épüljön: egy a Pacséri és egy a Mélykúti úton. Ez utóbbi még 2020. folyaámn megépült, és tavaly decemberében már át is lett adva, Szerbia idei költségvetésében pedig 250 millió dinár lett előirányozva a Pacséri úti felüljáró megépítésére“ – mondta Lálity Urbán Emese .

Elmagyarázta, hogy e projekt keretében egy 80 méter hosszú és körülbelül 10,5 méter széles, előrefeszített beton híd épül majd, továbbá, hoy a munkálatok az év végéig be lesznek fejezve.

14375_2.jpg

„Ezzel megoldódik az út ezen szakaszát használók – elsősorban a földművesek, de a többi Pacséri úton közlekedő – problémája is“ – mondta az államtitkár asszony.

Dr. Pásztor Bálint kifejtette, hogy a Pacséri úti felüljáró megépülésével megoldódik a földművesek gondja, mert mint mondta, sokkal gyorsabban és olcsóbban jutnak majd el földjeikre.

„A munkálatok befejezését 180 napra tűzték ki, ami azt jelenti, hogy ez a felüljáró az év végéig, vagy a következő év januárjának közepéig meg fog épülni, és ezzel, több mint három évtized után befejeződik az Y elágazás építése. Köszönetet szeretnék mondani Lálity Urbán Emese államtitkár asszonynak és Kern Imre úrnak, aki jelenleg Szabadka alpolgármestere, de két mandátumban államtitkári tisztséget töltött be az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztériumban. Nélkülük ezek a projektek nem valósulhattak volna meg. Erre a legjobb bizonyíték, hogy az utóbbi hat-hét évben sokkal több munka el lett végezve, int az azt megelőző 25 évben“ – hangsúlyozta ki dr. Pásztor Bálint.

14375_3.jpg

Elmondta továbbá, hogy Anita Dimoski építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszteri tanácsosnak is jelentős érdemei vannak a szabadkaiak számára jelentős vasúti infrastruktúra építésében, ez pedig a Belgrád–Budapest vasútvonal Újvidék és Szabadka, illetve a határ közötti szakasza, illetve a Szabadka-Szeged vasútvonal.

„Ennek a szakasznak az építése jövőre kezdődik meg, a Szabadka-Szeged vasútvonalat pedig a következő év szeptemberéig fogják megépíteni. Ez nekünk, szabadkaiaknak rendkívül fontos, mert ez jelentősen hozzájárul majd e vidék felvirágzásához. A történelem igazolta, hogy azok a vidékek, ahol a vasút áthalad, gazdasági, és minden más szempontból is prosperálnak, nem beszélve a mobilitásról, és arról, hogy Szeged csupán fél óra – legfeljebb negyven percnyi útra lesz majd tőlünk. Ez a szabadkaiaknak és a környékbelieknek lehetőséget nyújt majd arra, hogy itt éljenek, és Szegeden dolgozzanak vagy tanuljanak, és fordítva, minek folytán emelkednek majd az ingatlanárak, és általában e vidék felvirágzásához vezet majd, Szabadkától egészen a határig. Ezért nekünk, szabadkaiaknak hálásaknak kell lennünk a Szerb Kormánynak, illetve azoknak az embereknek, akik konkrétan hozzájárultak ezeknek – a számunkra rendkívül jelentős, – nagy infrastrukturális projekteknek a befejezéséhez“ – emelte ki dr. Pásztor Bálint.

Kern Imre emlékeztetett arra, hogy annak idején, amikor ismét megkezdődött az Y elágazás építése, a földművesek neki, mint akkori államtitkárnak azt mondták, hogy nem fogják megengedni az Y elágazás építését, ha nem oldják meg a Pacséri úti felüljáró kérdését.

14375_4.jpg

„Rendkívül örülök, hogy öt évvel ezek a megbeszélések után ma itt állunk, és hogy elmondhatom: mindent megtettünk annak érdekében, hogy teljesítsük azt az ígéretet, amit az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium nevében tettünk, és hogy az idei év végéig itt megépül a felüljáró“ - mondta Kern Imre.

14375_5.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop