Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Stevan Bakić polgármester fogadta a Spartak ígéretes atlétáit

2021.06.21.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma a Városházán fogadta a Spartak Vasutas Atlétikai Klub küldöttségét, melyet Slobodan Vojinović klubelnök, Tihana Tumbas, a klub főtitkára, Kőrösi József és Zvezdan Kalmar edzők, valamint Jovana Ilić, Maksim Puškar és Darijo Bašić Palković ígéretes versenyzők alkottak.  Bakić polgármester a találkozó után kijelentette, hogy a Spartak VAK küldöttségével folytatott beszélgetés, amely során több témát is érintettek, igen építő jellegű volt, hogy kielemezték az elmúlt időszakban folytatott együttműködést, és megbeszélték, a jövőben milyen irányban kívánják majd ezt az együttműködést folytatni.

14374_1.jpg

„A beszélgetés során a küldöttség tagjai ismertették a Spartak Atlétikai Klub sportolói által az idei évben elért eredményeket, amivel engem személy szerint igen lenyűgöztek. A Spartak Atlétikai Klubnak gazdag hagyománya van, egykoron az atlétikai élvonalba tartozott, és annak alapján, amit ma az idei évben elért eredményekről megtudtam, elmondhatom, hogy optimista vagyok, és bízom benne, hogy a Spartak Atlétikai Klub hamarosan visszatér nem csupán Szerbia, de az egész térség atlétikai térképére“ – emelte ki Bakić polgármester.

Hozzátette, hogy megismerkedett az ifjú sportolókkal, a Spartak Atlétikai Klub reménységeivel, és hiszi, hogy ők lesznek ennek a sportnak a leendő csillagai.

„A klub legnagyobb reménysége Jovana Ilić hármasugró, aki a Kraljevóban nemrégiben megrendezett országos szenior bajnokságon második helyezést ért el, - mint az elmondták – egyetlen centiméterrel maradva le az aranyéremről. Ez miatt azonban nem kell elkeserednie, hanem tovább kell dolgoznia. Több klub is érdeklődik már a sportolónő iránt, de a Spartak Atlétikai Klub és Szabadka Város Önkormányzata is mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy Jovana Ilićet itt tartsuk, és méltó körülményeket biztosítsunk ahhoz, hogy fejlődhessen ebben a sportágban“ – mondta Stevan Bakić.

14374_2.jpg

Emellett itt van Maksim Puškar, az ifjú atléta, aki kiváló eredményeket ért el 3.000 méteren, és Darijo Bašić Palković, aki 400 és 800 méteres futásban versenyez.

„Maksim Puškar a Belgrádi Nyílt Bajnokságon első helyezést ért el a 3.000 méteres futásban, és ezzel megdöntötte a 70 éves klubrekordot, míg a Kraljevóban megtartott országos szenior bajnokságon, szintén 3.000 méteren, szenior kategóriában hatodik helyezést ért el, új személyes rekordot állítva fel ezzel, és megdöntve a klub rekordját. Darijo Bašić Palković 800 méteres futásban éri el a legjobb eredményeket, juniorként, és remélem, hogy ebben a versenyszámban ugyan ilyen jó eredményeket mutat majd fel a szenior konkurenciában is. Még egyszer gratulálok a Spartak fiatal atlétáinak az eddig elért kiváló eredményekért, és azt kívánom, hogy egy napon olyan magasságokba törjenek, mint Đoković, Jokić, a vízilabdázóink vagy a kosarazóink“ – mondta Stevan Bakić polgármester.

14374_3.jpg

Miután köszönetet mondott Stevan Bakić polgármesternek a mai fogadásért és azért a támogatásért, amit Szabadka Város Önkormányzata nyújt számukra, hogy minél jobb feltételeik legyenek az előkészületekhez és ahhoz, hogy jó eredményeket érjenek el, a Spartak VAK elnöke, Slobodan Vojinović elmondta, hogy a klub, amelynek élén áll, kiváló fiatal versenyzőkkel és jó edzői csapattal rendelkezik, és bejelentette, hogy az idén szeptemberben egy atlétikai találkozót szerveznek majd Szabadkán.

14374_4.jpg

Jovana Ilić elmondta, hogy ez az év és ez az idény a számára egy átmeneti időszakot jelentenek, hogy arra készül, hamarosan áttér a hivatásos pályára, és hogy nagy hangsúlyt fektetett a következő versenyidényre, illetve az Európai Szenior Terembajnokságra, ami 2022 márciusában kerül majd megrendezésre Belgrádban.

14374_5.jpg

A találkozón jelen voltak Nataša Aleksić, a Szabadkai Városi Tanács sport és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja és Dejan Vuković, a Szabadkai Sportszövetség főtitkára is.

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop