Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megkezdődött a Nyári koncertek a palicsi Zenepavilonban elnevezésű rendezvénysorozat

2021.06.20.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke ma ünnepélyes keretek között megnyitotta a Nyári koncertek a palicsi Zenepavilonban elnevezésű rendezvénysorozatot, melynek célja újraéleszteni ezt a hagyományt, és hogy a palicsi Zenepavilon, amely a 20. század tízes éveiben történt megépítése után kis térzenei koncertek helyszíne volt ismét szerepet kapjon a Palicsra látogatók szórakoztatásában. A rendezvény keretében június, július és augusztus minden szombatján, augusztus 28-ával bezárólag, 18:00 órai kezdettel kisebb koncerteket tartanak majd a Zenepavilonban.

14372_1.jpg

„Mindig nagy örömmel tölt el, amikor egy újabb lépést teszünk afelé, hogy Palics ismét a régi fényében tündököljön“ – mondta ez alkalomból Pásztor Bálint és hozzátette, hogy sokan munkálkodnak ezen, nap mint nap.

„Egy ilyen lépés ez a mai is, amikor ennek az építménynek visszaadjuk eredeti rendeltetését. A Zenepavilon egy időben épült, és ugyan azon a napon adták át rendeltetésének, mint a Víztornyot, a Női strandot és a Vigadót Palicson, illetve a Városházát Szabadkán. Ebben az időben Bíró Károly volt a polgármester, és az ő vezetése alatt épültek mindezek az épületek. Egyébként a Zenepavilon a legkisebb szecessziós építmény Szabadka város területén“ – mondta Pásztor Bálint.

Emlékeztetett arra, hogy hálával tartozunk a Palicsi Park Kft. és a Palics-Ludas Közvállalat dolgozóinak , mert elsősorban az ő munkájuknak köszönhetjük, hogy Palics környezete ilyen szép.

14372_2.jpg

„Mint azt már több alkalommal is elmondtam, a mi szándékunk, hogy Palics egyik legvonzóbb turisztikai célpont legyen Szerbia területén“ – hangsúlyozta ki Pásztor Bálint.

Köszönetét fejezte ki azoknak az együtteseknek, zenekaroknak, zenészeknek és művészeknek, akik elfogadták a Palicsi Park Kft. felkérését, és augusztus végéig minden szombaton 18:00 órától koncertet tartanak majd a Zenepavilonban, és teljesen díjmentesen szórakoztatják majd a szabadkaiakat és palicsiakat,  a turistákat, és mindazokat, akik e koncertek alatt Palicsra látogatnak.

„Nagy örömömre szolgál, hogy megnyithatom ezt a rendezvényt, vagyis ezt a koncertsorozatot a palicsi Zenepavilonban“ – mondta Pásztor Bálint.

14372_3.jpg

A szervezők nevében Dencs Valéria, a Palicsi Park Kft. igazgatónője üdvözölte a jelenlévőket, jó szórakozást és élvezetes estét kívánva mindenkinek.

A koncertsorozat ünnepélyes megnyitója után a Gordanov blues ghetto együttes mutatkozott be a közönségnek.

14372_4.jpg

A palicsi Zenepavilon 1910-ben épült, azoknak a látványos és jellegzetes központi épületeknek a keretében, amelyek ma a palicsi üdülőhely szimbólumai. A Zenepavilon műemlék értékű ingatlan kulturális örökség.

14372_6.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop