Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Palicsi Hangjegyecskék Zenei és Táncos Gyermekfesztivált

2021.06.18.

A Palicsi Nyári Színpadon ma megtartották a Palicsi Hangjegyecskék Zenei és Táncos Gyermekfesztivált, amelyen felléptek gyerekek a szabadkai, újvidéki és belgrádi iskolákból, szociális intézményekből és egyesületekből. A Palicsi Hangjegyecskék Fesztivált, amely Szabadka Város Önkormányzata és a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával valósult meg, Stevan Bakić, Szabadka város polgármestere nyitotta meg.

 14370_1.jpg

„Szabadka nem csak Európa kapuja, hanem egy olyan hely, ahol különbözőséget megértik, elfogadják, tisztelik, és ahol a különbözőségekkel együtt élünk.“ – mondta Stevan Bakić polgármester, kihangsúlyozva, hogy éppen így, ilyen különbözően vagyunk fontosak, és jelentünk sokat egymásnak.

„Nagy örömmel fogadtuk az ötletet, hogy a Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola felvállalja egy ilyen fesztivál megszervezését, a felzárkóztatás fejlesztésének formájaként, de egyben mindazok folytatásaképpen, amit egyébként a város költségvetésének keretében az inkluzív oktatás terén támogatunk. Különös örömmel hangsúlyozom, hogy a szociális ellátásra kétszer annyi pénzt fordítunk mint korábban, és hogy ebben a tekintetben egyike vagyunk a vezető városoknak az országban“ – mondta Stevan Bakić.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy Szabadka város felelősségteljes szociális politikát folytat, különösen annak ezen szegmensében.

14370_2.jpg 

„A személyi kísérők és személyi asszisztensek szolgáltatásaira az idén 43,6 millió dinárt különítettünk el, és ez az egyik legfontosabb szociális szolgáltatás, amit sikerült rendeznünk, így segítve azokat a gyermekeket és felnőtteket, akiknek erre szükségük van. Ezen az úton, ami semmiképpen sem nevezhető könnyűnek, az önkormányzatban mindig igaz segítőre és partnerre találnak“ – hangsúlyozta Bakić polgármester.

Hozzátette, hogy Szabadka város nagy figyelemmel követi az inkluzív oktatás sikeres megvalósítását, mert, mint mondta, „azt szeretnénk, hogy ezeknek a gyerekeknek legyen életük az otthonaikon kívül is, hogy szocializálódjanak, hogy barátkozzanak más gyerekekkel, és hogy együtt nőjenek fel“.

Minden társadalom arról ismerszik meg, hogy mennyire humánus és milyen mértékben fordul a segítségre szoruló sérülékeny társadalmi csoportok felé. Annak a ténynek a tudatában ápoljuk az inkluzív munkalégkört, amelyben minden ember egyenlő bánásmódban részesül, hogy tudjuk mekkora jelentősége van a támogatásnak a fejlődési zavarokkal küszködő gyermekek számára és a gondjaik enyhítésére, mindenekelőtt nekik, de nekünk mindannyiunknak is. Ismét azt kívánom mindenkinek, hogy érezze jól magát városunkban, élvezze ezt a pillanatot, melyben mindannyian egyként vagyunk, különbözőek, de egyformák“ – hangsúlyozta Stevan Bakić polgármester.

14370_3.jpg 

A program verseny részében öt szabadka városbeli iskola (a Majsai Úti Általános Iskola, a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola, a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola, a tavankúti Matija Gubec Általános Iskola és a Zeneiskola), valamint három speciális iskola – a szabadkai Dositej Obradović Iskolaközpont és Kollégium intézmény és a Žarko Zrenjanin Általános- és Középiskola, valamint az újvidéki Milan Petrović Általános- és Középiskola és Kollégium énekkarai, énekcsoportjai, szóló énekesei és zenekarai léptek fel. Részt vett a Kolevka Fejlődési Zavarokkal Küszködő Gyermekek Otthona, a Gyermek Tamburazenekar és az Iskončići Énekkar (Szabadka), valamint a belgrádi Svitac Gyermekek Kreativitását Támogató Egyesület. A versenyen kívüli programban a szabadkai Raičević és az Olena balettiskolák mutatkoztak be.

A hét tagú zsüri döntése alapján az első Palicsi Hangjegyecskék Zenei és Táncos Gyermekfesztivál melynek hagyományossá kellene válnia – győztese Luka Momirov, a Kolevka Otthonból. A darbukán előadott darabért és az első helyért hajókázással jutalmazták a Palicsi-tavon.

14370_4.jpg

A második helyezett az Iskončići kórus és a Dositej Obradović Iskolaközpont és Kollégium lett, a harmadik helyezett pedig a tavankúti Matija Gubec Általános Iskola és a Žarko Zrenjanin Általános-és Középiskola.

Miután a műsor véget ért és kihirdették a győzteseket, a Fesztivál résztvevői közösen meglátogatták a Palicsi állatkertet.

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop