Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Anđelka Atanasković gazdasági miniszter Szabadkára látogatott

2021.06.11.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a Városházán találkozott Anđelka Atanasković gazdasági miniszterrel, aki ma topolyai látogatása után Szabadkára érkezett, hogy a helyi önkormányzatok vezetőségével és a vállalkozókkal az üzleti környezet fejlesztésének, ezáltal pedig a gazdálkodási légkör és a lakosság életének javítása feltételeinek megteremtéséről tárgyaljon.

14352_1.jpg

Bakić polgármester a sajtónak nyilatkozva a Városháza zöld termében megtartott értekezlet után megelégedettségét fejezte ki, hogy alkalma volt Atanasković miniszter asszonnyal találkozni, és mint mondta, vele és munkatársaival a szabadkai gazdasági helyzetről és a város gazdasági lehetőségeiről tárgyalni.

„A szabadkai önkormányzat a területén működő összes vállalkozóval, gazdasági szereplővel és beruházóval való lehető legjobb kommunikációra törekszik, a legkisebb cégtől a legnagyobb nemzetközi vállalatig. Ők mindannyian fontos és nélkülözhetetlen része a szabadkai gazdasági spektrumnak és hozzájárulnak Szabadka fejlődéséhez. Nagyon fontos számunkra, hogy minél jobb legyen az együttműködés a Gazdasági Minisztériummal és közösen tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a gazdasági légkör fejlesztésére, hogy újabb munkahelyek létesüljenek, ami a legfontosabb minden polgár számára“ – hangsúlyozta Bakić polgármester.

Elmondta, hogy Atanasković miniszter asszony szabadkai tartózkodása folytatásaként a városban működő néhány sikeresebb vállalatba látogat, valamint, hogy üdvözli a miniszter szabadkai gazdasági szereplők és azok tevékenysége iránti érdeklődését.

14352_2.jpg

Anđelka Atanasković miniszter kiemelte, hogy a szabadkai gazdaság megmutatta mennyire életképes, hogy a koronavírus ugyan kihatással volt rá, de a gazdaság erősödik és a várakozások szerint a város gazdálkodói már a jövő évben pályázhatnak a tárcaminisztérium támogatására, hogy még jobban működhessenek és fejlődhessenek.

„Értekezletet tartunk a gazdálkodókkal, már mintegy tízen jelentkeztek, hogy a gondjaikról beszéljenek velünk. Főként a hazai vállalatokat látogatom meg, mert olyan észrevételeket kaptunk, hogy a külföldi és a hazai beruházók nincsenek azonos helyzetben, ami nem így van. Felelősséggel állítom, hogy egyik is másik is azonos jogokkal rendelkezik, és csak a saját kapacitásaiktól függ, hogy mennyit tudnak beruházni. Ez az egyedüli különbség. Minden hazai beruházót a fejlődésre, a munkaerő foglalkoztatására kérek, tőlünk pedig ösztönzéseket kapnak. Hiszem, hogy nagyon hamarosan fogok ismét idejönni valamilyen új gyár megnyitójára“ – üzente Anđelka Atanasković.  

A Városházán tartott találkozó után, melyen jelen voltak a polgármester tanácsosai, Zagorka Panić városi menedzser és Srđan Samardžić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja, Atanasković miniszter a palicsi Joviste vállalatba látogatott.

14352_3.jpg

Anđelka Atanasković miniszter, ahogyan az bejelentésre került, szombaton, június 12-én meglátogatja a szabadkai Al Pack Kft.-t, majd a magyarkanizsai Geneza Kft.-t.

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop