Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

„Humánus szombat“ a palicsi Vigadó teraszán

2021.06.09.

A „Humánus szombat“ elnevezésű hagyományos önkéntes véradási akció a Szabadkai Vöröskereszt szervezésében szombaton, 2021. június 12-én lesz megtartva 09.00 órától 13.00 óráig, a palicsi Vigadó teraszán, jelentették be a Vöröskeresztben tartott mai sajtókonferencián. A Szabadkai Vöröskereszt ezt a sorrendben 19. akciót a Szabadkai Közkórház Transzfúziós Osztályával közösen szervezi, melynek mottója „Adj vért, hogy minden szív doboghasson.“

 14346_1.jpg

Ilija Đukanović, a városi tanács szociális védelemmel és egészségüggyel megbízott tagja kijelentette, hogy a szabadkai helyi önkormányzat az idei évtől erőteljesebben támogatja a Szabadkai Vöröskereszt és a Szabadkai Közkórház Transzfúziós Osztálya által szervezett összes önkéntes véradási akciót.

„Az idei évtől a városi költségvetés 1,7 millió dinárt irányzott elő az önkéntes véradási akciókra. Az önkéntes véradási akciók nem minősülnek lakossági gyülekezésnek, tehát ezeket az akciókat nem kell elhalasztani, viszont közérdekről van szó, ezért ez alkalommal is, arra kérem a lakosokat, hogy jöjjenek el szombaton és vegyenek részt az „Adj vért, hogy minden szív doboghasson“ akcióban” – hangsúlyozta.

14346_2.jpg

Az év végéig, tette hozzá, több mint 20 önkéntes véradási akció lesz, melyek közül, mint mondta, két nagy akció lesz, mint a „Humánus szombat” is, a többit pedig a helyi közösségekben, az egyetemi karokon és intézményekben szervezik meg.

Nevena Lukić, a Vöröskereszt Városi Szervezetének szakmunkatársa köszönetet mondott a helyi önkormányzatnak a Vöröskeresztnek nyújtott folyamatos támogatásért, majd ismertette a „Humánus szombat“ elnevezésű akció részleteit és arra kérte a szabadkai polgárokat, hogy vegyenek részt az önkéntes véradáson.

14346_3.jpg

A „Humánus szombat“ akciót részvételével és közreműködésével a Szabadkai Közegészségügyi Intézet és az Egészségfejlesztő és Betegségmegelőző Központ  is támogatja ingyenes vizsgálatok nyújtásával az érdeklődők számára (testtömeg index meghatározás, testsúly és testmagasság mérés, metabolikus kor-mérés, szénmonoxid mérése a dohányzók kilégzésében, koleszterin-, triglicerid- és cukorszint mérés, vérnyomásmérés).

Az akció napján a Subotica-trans utasszállító vállalat az önkéntes véradó könyvecske felmutatásával ingyen utazást biztosít a 6-os járaton 08.00 óra és 15.00 óra között.

Reggelit 08.00 órától 10.00 óráig biztosítanak. 10.00 órakor minden önkéntes véradó és a családja számára hagyományos ebédet – katonai babgulyást, az önkéntes véradóknak pedig hálareggelit is, a Pčela Méhész Egylet hagyományossá vált támogatásával. Az önkéntes véradók számára katamarán hajózási lehetőséget is nyújtanak.

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop