Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke üdvözölte a Folk Music Festen egybegyűlteket

2021.05.29.

„Nagyon örülök, hogy végre lehet rendezvényeket szervezni, hogy össze tudunk gyűlni, és láthatjuk egymás arcát, és nem csak a szemeket, mint az elmúlt több mint egy évben. Szabadka Város Önkormányzata azért támogatja a Folk Music Fest népzenei fesztivált, mert úgy gondoljuk, hogy ez a rendezvény tükrözi a legjobban sokszínűségünket, kulturális gazdagságunkat és többnyelvűségünket“ – mondta Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Folk Music Fest népzenei fesztivál résztvevőit és közönségét üdvözölve. A rendezvény május 28-án és 29-én kerül megrendezésre Palicson, a Vigadó teraszán.

 14311_1.jpg

A képviselő-testület elnöke elmondta, hogy e kétnapos rendezvény keretében tegnap a horvát és bunyevác együttesek léptek fel, a ma bemutatkozó művészek pedig magyar nyelven adják elő műsorukat. Kiemelte, hogy éppen ezek a tartalmak éltetik és fejezik ki leginkább Szabadka szellemiségét.

„Köszönetet szeretnék mondani a Palics-Ludas Közvállalat és a Palicsi Park Kft. dolgozóinak, mert az ő érdemük, hogy egy ilyen környezettel büszkélkedhetünk, ami egyben előfeltétele is annak, hogy elérjük célunkat. Mert nem titkolt célunk, hogy Palics legyen egyike a leglátogatottabb turista célpontoknak Szerbia területén“ – emelte ki dr. Pásztor Bálint.

14311_6.jpg

Hozzátette, hogy a régi hagyományok újjáélesztése is nagyon fontos.

„Ezért rendkívül örülök, hogy a Palicsi Park Kft. néhány héttel ezelőtt felhívást tett közzé, amelyben felszólította az együtteseket és előadókat, hogy vegyenek részt a pályázaton, és koncertezzenek a Zenepavilonban, a palicsi Vigadó terasza mellett. Fontos, hogy lehetőséget kapjanak a közönség előtti bemutatkozásra, és hogy a turisták láthassák: milyen művészeink vannak nekünk itt Szabadkán és Palicson. Kívánom mindannyiuknak, hogy töltsék kellemesen ezt a napot, és élvezzék a zenét“ – mondta dr. Pásztor Bálint.

14311_4.jpg

A Vigadó teraszán összegyűlt közönséget Juhász Gábor, a Folk Music Fest népzenei fesztivált immáron hetedszer megszervező Juhászok Egyesület elnöke is köszöntötte, jó szórakozást kívánva mindenkinek.

A fesztivál két napja a tamburazene jegyében telt. Színpadra léptek szabadkai, csantavéri, de szegedi, bajai és budapesti együttesek is. A kísérőprogramok keretében a látogatók népművészeti kirakodóvásáron, kézműves foglalkozásokon vehettek részt, de ízelítőt kaptak a népi gyerekjátékokból is, és megtekinthették a St. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület bemutatóját.

14311_7.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop