Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Májusi díj a Szabadkai Sportszövetségnek is

2021.05.28.

A Szerb Köztársaság Parlamentjében ma ünnepélyes keretek között adták át a Szerb Sportszövetség 2020. és 2021. évi Májusi díjait. A tavalyi rendezvény a koronavírus miatt elmaradt, de idén adottak voltak a feltételek ahhoz, hogy egy helyen lehessenek mindkét év kitüntetettjei. Díjat kapott a Szabadkai Sportszövetség is – területi sportszövetségként – a díjat pedig a szövetség nevében Dejan Vuković főtitkár vette át.

14308_1.jpg

A rendezvényen jelen volt Vanja Udovičić ifjúsági és sportminiszter a munkatársaival és Božidar Maljković a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke. Szabadka város és a Sportszövetség képviseletében a Májusi díj átadásán Nataša Aleksić, a városi tanács sport- és ifjúságügyi tagja, valamint Sreten Damnjanović, a Szabadkai Sportszövetség elnöke voltak jelen.

Davor Štefanek, a Szerb Sportszövetség elnöke, ünnepelt birkózó, a megjelenteket üdvözölve elmondta, hogy sajnálja, hogy az elmúlt évben nem volt lehetőség a Májusi díj átadására, és ez a mai ünnepség azt is jelenti, hogy legyőztük a koronavírust és visszatérünk a normális élethez.

Az elismerésben részesülőknek gratulálva Vanja Udovičić elmondta, hogy tiszteljük a múltbeli eredményeket, voltak rekord-eredményes évek és most előre szeretnénk haladni, megküzdeni saját magunkkal, és ekként kivívni a tiszteletet a világban.

14308_2.jpg

„Vučić elnök szereti a sportot, segíti, soha nem volt ennyi pénzünk, a klubok erősödnek, az infrastruktúra egyre jobb. A mögöttünk álló év nehézségeit az egész világ megérezte. Mi, a mi sportrendszerünkkel sikeresen megvédtük magunkat. Felvettük a védőoltást és kérek mindenkit, oltassa be magát. Csak így mehetünk előre“, üzente Udovičić.

A Szabadkai Sportszövetség mellett, az elismeréseket (2020. – 2021.) Uroš Kovačević (röplabda) és Bobana Veličković (céllövészet, posztumusz) olimpiai sportolók, nem olimpiai sportolóként Milovan Vesnić (autósport), Teodora Manić (kick-box), Dejan Jokić (céllövészet) parasportoló, Danijela Jovanović (takkwondo), a Pancsovai Sportszövetség területi szervezet, a Crvena Zvezda LK és a Vajdasági Karate Szövetség sportszervezetek, Marina Maljković (kosárlabda) és Svetislav Pešić (kosárlabda) sportszakemberek, Nenad Lalović sport tisztségviselő (birkózás), Simo Salapura (karate), életműdíj: Vladimir Cvetković, Ivanka Gajić (posztumusz), média: Predrag Milinković (RTS), Rada Nikolić (sokéves munkatapasztalattal rendelkező újságíró).

A Szerb Sportszövetség e hagyományos legmagasabb rangú társadalmi sportelismerését 1961-ben alapították és egy személynek csak egyszer ítélhető oda. Rövid szünet után, 2007. óta visszanyerte fényét, de a legtömegesebb balkáni sportszövetségét is. 

 14308_3.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop