Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere megnyitotta a Szabadkai Közgazdasági Kar által szervezett sportnapokat

2021.05.28.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma a palicsi Janko Pejanović Sport és Szabadidő Központ sportpályáin megnyitotta a Szabadkai Közgazdasági Kar által hagyományosan megrendezett sportnapokat, melynek keretében a kar mintegy 250 egykori és jelenlegi diákja méri össze erejét röplabdában, kosárlabdában, kézilabdában és labdarúgásban. A háromnapos rendezvény megnyitóján megjelenteket Dane Basta tartományi sport és ifjúsági titkár és dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár is üdvözölték.

14307_1.jpg

Stevan Bakić polgármester elmondta, hogy a Közgazdasági kar az elmúlt 60 évben a város egyik szimbólumává vált, hogy minden szabadkai büszke e felsőfokú oktatási intézmény tekintélyre és hagyományaira, melynek részét képezi ez a sportesemény is, amely a legjobb módon teremt kapcsolatot a hallgatók között, erősíti a csapatszellemet és a versengést, és egészséges életmódra ösztönöz.

„Az egyetemista életet a könyvtárak, olvasótermek és amfiteátrumok határozzák meg, de olyan kulturális, sport- és szórakoztató tartalmak is, amelyekből Szabadka a legmagasabb színvonalat nyújtja. Ma a sport gyűjtött össze bennünket, olyan pályákon, amelyek még három évvel ezelőtt teljesen elhanyagoltak és használhatatlanok voltak, ma pedig már valamennyi standardnak eleget tesznek“ – mondta Bakić.

Ezek annak a politikának az eredményei, melyet Szabadka város 2016. óta vezet – hangsúlyozta Bakić polgármester és hozzátette, hogy a köztársasági, tartományi és önkormányzati hatalom közötti kiváló együttműködésnek köszönve fejlődik mindaz, ami minőségi életet biztosít a hallgatóknak.

14307_6.jpg

„ily módon olyan nagyméretű projektek valósulnak meg, mint például a legmodernebb diáküdülő, melynek befejezése jövőre várható, de amely már most is fogadja a Szabadkai Közgazdasági Kar újvidéki és bujanovaci tanszékének hallgatóit. A szabadkai önkormányzat mindig teljes mértékben támogatni fogja a hallgatók életszínvonalának fejlesztését és a diáksportot. Kívánok mindnyájuknak sikeres sportnapot, a csapatoknak jó sportszerencsét, és mindenekelőtt egy szép és felejthetetlen összejövetelt a mi gyönyörű Palicsunkon” – mondta Stevan Bakić polgármester.

Dane Basta kiemelte, hogy a Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárág egyik prioritása az ifjúságpolitika támogatása, azoknak a fiatal, tehetséges embereknek a felkarolása, akikben nagy potenciál rejlik, hogy még ambiciózusabbak legyenek, és hogy energiáikkal és új ötleteikkel segítsék társadalmik fejlődését, nap mint nap.

14307_3.jpg

„A tanulás mellett minden fiatalnak szüksége van a sportolásra is. A sport, mint életünk összetevője segít abban, hogy jobban érezzük magunkat, hogy elégedettebbek legyünk. A sport növeli önbizalmunkat, önfegyelmünket, felelősségtudatunkat és toleranciánkat. Az ilyen események,  mint a sportnapok az egyetemista sportélet fénypontjai kell legyenek, de egyben lehetőség is a barátkozásra, a tapasztalatcserére, az élvezetre és a sportszerű versengésre” – fejtette ki Dane Basta tartományi titkár.

Nenad Ivanišević elmondta: azt szeretné, ha a hallgatók a Közgazdasági Kar elvégzése után Szabadkán maradnának , mert – szavaival élve – ez a gazdaság és a turizmus jövője.

14307_4.jpg

„Élvezzétek Szabadkát, járjátok be az egész várost, ne csak Palicsot! Szabadka egy turisztikai gyöngyszem, ahol olyan dolgok vannak, mint sehol máshol Szerbiában, ezek pedig a szabadkai zsinagóga, a Városháza, és végül emlékeztetnék rá, hogy a Közgazdasági Karnak is Szabadkán van a székhelye, nem Újvidéken. Szabadka egy fontos központ.” – hangsúlyozta Nenad Ivanišević tartományi titkár, sok szerencsét, kevés sérülést és sok szeretetet kívánva a hallgatóknak.

A rendezvény szervezői a Szabadkai Közgazdasági Kar Hallgatói Önkormányzata és a Közgazdasági Kar Egyetemista Szervezete voltak.

14307_7.jpg

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop