Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka város támogatja az önkéntes véradási akciókat

2021.05.26.

A Szabadkai Közkórház Transzfúziós Szolgálata és a Vöröskereszt Szabadkai Szervezete ma önkéntes véradási akciót szervezett a Vasutas-település helyi közösségben. Az akción részt vett Ilija Đukanović, a városi tanács szociális védelemmel és egészségüggyel megbízott tagja is, aki ez alkalommal kijelentette, hogy Szabadka város minden önkéntes véradási akciót támogat.

14301_1.jpg

Kiemelte, hogy az idei városi költségvetésben eszközöket rendeltek a Vöröskereszt Városi Szervezete által bonyolított önkéntes véradási akciók közfeladat ellátására is, és kihangsúlyozta, hogy az önkéntes véradási akciók nem a lakosság gyülekezésének minősülnek, tehát ezeket az akciókat nem kell elhalasztani.

„A Vöröskereszt ezeket az akciókat a járványügyi szabályoknak megfelelően szervezi meg. Élek az alkalommal, hogy arra kérjem a lakosokat, vegyenek részt az önkéntes véradási akciókban. Kérem továbbá a munkáltatókat is, hogy tegyék lehetővé alkalmazottaiknak, hogy részt vegyenek ezekben az akciókban. Mai véradásommal ezeket az akciókat támogatom” – emelte ki Ilija Đukanović és hozzátette, hogy Szabadka város 2021. költségvetése 1,7 millió dinárt irányoz elő az önkéntes véradási akciókra.

Dr. Siniša Trajković, a Szabadkai Vöröskereszt Városi Szervezetének titkára elmondta, hogy a Vöröskereszt idén több mint 40 önkéntes véradási akciót szervez.

„Az idei évtől az önkéntes véradási akciók egyszerűbbek lettek a szabadkai önkormányzatnak és Stevan Bakić polgármesternek köszönhetően, mert a városi költségvetés eszközöket irányzott elő a Vöröskereszt Városi Szervezete által bonyolított önkéntes véradási akció közfeladat ellátására. Ezúton jelentem be azt a nagyszabású önkéntes véradási akciót, amit június 12-én szervezünk Palicson, a Nagyteraszon” – mondta Trajković.

14301_2.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop