Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Művelődési hírek

Kitűnő múzeumok (Muzeji za 10)

2021.05.19.

Az idei Kitűnő Múzeumok elnevezésű rendezvényen, amely az egyik legnagyobb nemzeti múzeumi kezdeményezés, és amelyre 2021. május 12-18. között került sor, a Szabadkai Városi Múzeum és a Szabadkai Kortárs Galéria számos ingyenes művelődési programot kínált. Ezzel a rendezvénnyel ünnepelték idén a Múzeumok Nemzeti Hetét, az Európai Múzeumok Éjszakáját és a Múzeumok Nemzetközi Napját.

14290_1.jpg

Milanka Kostić, a Városi Tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja hétfőn, 2021. május 17-én megtekintette a Schervitz Mátyás budai barokk festő elnevezésű kiállítást a Városi Múzeumban, ahol Mihájlovity Anikó, a Városi Múzeum igazgatója az intézmény aktualitásairól, valamint az új projektekről és programokról tájékoztatta.

„Kedden, május 18-án a Kortárs Galériában megtekintettem Ricz Géza szabadkai alkotó Izoláció című kiállítását, aki Ausztriában él és alkot, valamint Aleksandar Botić művész Városi mindennapok gesztusai című kiállítását. Blaskó Árpád, az intézmény igazgatója ez alkalommal a Szabadkai Kortárs Galéria programjairól, valamint az intézmény működési módjáról és tevékenységéről is tájékoztatott” – mondta Milanka Kostić.

Kiemelte, hogy a hét napos rendezvény ideje alatt a szabadkai közönségnek alkalma volt kiállításokat látogatni, gyermekeknek és felnőtteknek szóló interaktív műhelyfoglalkozásokon részt venni, érdekes filmeket megtekinteni, oktató jellegű előadásokon és performanszokon részt venni.

A Kitűnő Múzeumok (Muzeji za 10) rendezvény - melynek idei évi témája a „Múzeumok jövője: új ötletek, új gyakorlatok” volt - védnöke a Szerb Köztársaság Művelődési és Tájékoztatási Minisztériuma. A rendezvényt a szabadkai önkormányzat is támogatta.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја