Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Higiénés csomagok a Fogyatékkal Élőket Segítő Szabadkai Városi Szervezetek Hálózatának

2021.05.17.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma a Városházán a Fogyatékkal Élőket Segítő Szabadkai Városi Szervezetek Hálózatának képviselőivel találkozott, melyet nemformális hálózatként alapított meg a fogyatékossággal élőket tömörítő tizenegy városi szervezet 2017-ben. A Hálózat képviselői megköszönték a polgármesternek a támogatást és a készséget, hogy minél rövidebb időn belül megvalósuljon az a kezdeményezésük, hogy a Hálózatba tömörülő tagok számára a helyi önkormányzat 400 higiénés csomagot biztosítson. A találkozón jelen volt Vesna Bosančić, tájékoztatási és a polgármesteri kabinet ügyeivel megbízott polgármesteri tanácsos.

14286_1.jpg 

A szívélyes találkozón elhangzott, hogy Szabadka város továbbra is arra törekszik, hogy a lehető legnagyobb mértékben támogassa azokat az intézkedéseket, amelyek célja a szegénység és az érzékenység csökkentése azok esetében, akik betegség, fogyatékosság vagy életkoruk miatt nem tudják biztosítani maguknak az alapvető életfeltételeket.

A helyi önkormányzat a tavalyi évben a társadalmi és jótékonysági projektek és programok finanszírozására, az ifjúsági közérdekű projektek és programok finanszírozására és társfinanszírozására, valamint a művelődési programok és projektek finanszírozására és társfinanszírozására meghirdetett nyilvános pályázatok útján a Hálózatba tömörülő egyesületek számára összesen 4,35 millió dinárt ítélt oda.

A találkozón elhangzott, hogy Szabadka város, a lehetőségeihez mérten, a jövőben is támogatni fogja a Hálózat működését, melynek célja a fogyatékossággal élők helyzetének és társadalmi láthatóságának előmozdítása, az irántuk tanúsított előítéletek és hátrányos megkülönböztetésük csökkentése, valamint a közösségbe való minél teljeskörűbb bevonása.

A találkozó résztvevői rámutattak a helyi önkormányzat és a Hálózat közötti partnerviszony erősítésének szükségességére a fogyatékkal élők méltóságteljesebb élete érdekében, hogy közösen találják meg a megoldásokat azokra a beazonosított gondokra, melyekkel a Hálózat tagjai nap mint nap szembesülnek.

14286_2.jpg

Elmondták, hogy a Hálózat nyitott minden olyan civilszervezet, gazdasági alany és magánszemély iránt, akik bármilyen módon hozzá tudnak járulni a szabadkai fogyatékkal élők helyzetének javulásához.

A Fogyatékkal Élőket Segítő Szabadkai Városi Szervezetek Hálózatát jelenleg a következő tíz városi egyesület képezi: Központ az Igazi Életért, Amputáltak és Malformációval Születettek Észak-bácskai Egyesülete, Ifjúság és Falu, Multiplex Szklerózisban Szenvedők Észak-bácskai Egyesülete, Vakok és Gyengénlátók Szabadkai Egyesülete, Cerebrális és Gyermekparalízisben Szenvedők Észak-bácskai Egyesülete, Disztrófiában Szenvedők Észak-bácskai Egyesülete, ZaJedno Egyesület a pszichofizikai zavarokkal küszködők támogatásáért, Siketek és Nagyothallók Szabadkai Egyesülete, Szabadkai Autistákat Segítő Városi Egyesület.

A csomagok kézbesítése a Hálózat keretében levő egyesületek tagjai számára ma kezdődött és - a jelenleg uralkodó járványügyi helyzet függvényében - az elkövetkező néhány napban befejeződik.

14286_3.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop