Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Művelődési hírek

Kiosztották a díjakat és elismeréseket az EmArt Képzőművészeti Műhely tagjainak

2021.05.14.

Az EmArt Képzőművészeti műhelyfoglalkozások résztvevőinek és a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulóinak ma a Városháza Médiaközpontjában tartott sajtótájékoztatón osztották ki a Kínában, Romániában és Japánban meghirdetett képzőművészeti pályázatokon elért eredményeikért járó díjakat és elismeréseket, összesen hét érmet – öt bronz és egy-egy ezüst, illetve aranyérmet. Milanka Kostić, a városi tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja ebből az alkalomból a helyi önkormányzat, Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és a maga nevében gratulált a díjazott tanulóknak figyelemre méltó eredményeikért, sok sikert kívánva nekik a további alkotómunkában.

14280_1.jpg

„Örömünkre szolgál, hogy ma vendégül láthatjuk a díjazott tanulókat, hogy helyi önkormányzatként részt vehetünk örömükben és átnyújthatjuk nekik a Kínában, Romániában és Japánban meghirdetett képzőművészeti pályázatokon elért eredményeikért járó díjakat és elismeréseket. Ezek a díjak arról tanúskodnak, hogy helyes úton járnak, azon az úton, amely lehetővé teszi számukra álmaik megvalósítását a képzelet, az innováció, az elképzeléseik és a szépség által. Szabadka városa a jövőben is támogatni fogja a kultúra és az oktatás területét és befektetéseket eszközöl ebbe a társadalmi közösségünk fejlődése tekintetében két igazán fontos területbe. Kedves gyermekek, köszönjük nektek, hogy a művészet és a kultúra által népszerűsítitek Szabadkát és országunkat, Szerbiát.” – hangsúlyozta ki Milanka Kostić.

A díjazott fiatalok, szüleik és a saját nevében Grubanov Martinek Emília, az EmArt képzőművészeti műhely vezetője és a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanítónője háláját fejezte ki Milanka Kostić városi tanácstagnak a szép és elismerő szavakért és gratulációért, valamint a szabadkai helyi önkormányzatnak, hogy a díjazott gyermekek sikerei ilyen ünnepélyes módon, a Városházán kapnak figyelmet.

„Ez számunkra motiváció, erőt ad nekünk és arra ösztönöz bennünket, hogy ezekben a nehéz időkben is alkossunk, dolgozzunk és bizonyítsunk. Az EmArt képzőművészeti műhely már 19 éve működik. Kezdetben 12 tagot számlált, ma pedig 60 művészetszerető szorgalmas tagja van, akik különböző korosztályúak. A legfiatalabbak öt évesek, a legidősebbek 15 évesek. Hetente egyszer találkozunk. Rendszeresen követjük a hazai és a külföldi pályázatokat, tanulóim munkáit több mint 30 ország számtalan pályázatán értékelik, és évente több mint 150 hazai és külföldi díjat nyernek.“- mondta Grubanov Martinek Emília.

14280_2.jpg

A Kínában meghirdetett képzőművészeti pályázaton, amelyre 26 országból érkeztek pályamunkák, Teodora Gagić, Marija Rastović és Lidija Uzelac (mindhárman az EmArt tagjai) bronzérmesek lettek. A Romániában meghirdetett pályázaton, amelyre 827 munkát küldtek be 21 országból, Berényi Dorina (az EmArt tagja) kapott bronzérmet, a Tokióban közzétett pályázaton pedig, amelyre 6884 rajz érkezett a világ 45 országából, Gombos Tamás, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulója aranyérmet szerzett, Nikola Papac (az EmArt tagja) ezüstérmet, Csepela Kiara (az EmArt tagja) pedig bronzérmet.

14280_3.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја