Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Stevan Bakić polgármester gratulált az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából

2021.05.12.

„Szabadka város és minden szabadkai lakos nevében gratulálok szorgalmas és áldozatkész egészségügyi nővéreinknek május 12-e, az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából. E nemes hivatás nemzetközi ünnepét annak emlékére határozták meg, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, aki egész életét e felbecsülhetetlen jelentőségű közegészségügyi szolgálat előmozdításának és minél jobb megszervezésének szentelte.

14276_1.jpg 

Az egészségügyi nővérek országunkban a kivételes hősiesség és a nagy áldozathozatal példái voltak az első világháborúban, arra ihletve ezzel kolléganőiket világszerte, hogy csatlakozzanak hozzájuk a háborútól sebző Szerbia kórházaiban. Sokan közülük életüket adták szolgálatukat az utolsó pillanatig végezve.

A későbbi válságos idők szintén az ő bátorságukat, együttérzésüket és szakmai integritásuk legjobb példáit tanúsítják. És így van ez ma is, amikor technikus munkatársaikkal, elhivatott orvosainkkal és az egészségügyi intézményeink többi dolgozójával együtt szembe szálltak a világon egy évszázada nem tapasztalt méretű járvánnyal.

A világméretű egészségügyi válsághelyzet egészségügyi dolgozóink teljes körű szakszerűségét igazolja és Szerbia azon képességét, hogy válaszolni tud a kihívásra, melyre a jobb feltételekkel rendelkezők közül sem tudtak sokan. Az egészségügybe történő beruházások, amelyek több évtized után 2012-ben kezdődtek meg először Szerbiában, ma jobb munkakörülményeket eredményeznek, minőségesebb eszközöket és az egészségügyi nővérek számára magasabb fizetést, akikre az orvosok és a páciensek közötti kapocsként és az egészségügyi rendszer oszlopaként tekintünk.

Az elmúlt egy évben egészségügyi nővérek is áldozatául estek a Covid-19 betegségnek. Rájuk ma kivételes tisztelettel emlékezünk. Hivatásukhoz és hazájukhoz hűséggel, életüket adták, hogy mi ma azt mondhassuk, sejthető már a vége ennek az országunk számára súlyos kihívásnak.

Az egészségügyi nővérek munkája a szokásos körülmények között is nehéz és felelősségteljes, ezért tegyünk eleget a védőoltásra való felhívásnak és segítsünk szeretteinknek és az egészségügyi rendszerünknek is, melyben éppen az egészségügyi nővérek és technikus kollégáik viselik a világjárvány miatti  legnagyobb terhet“.

                                                                                                    Stevan Bakić
                                                                                           Szabadka polgármestere

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop