Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megkezdődött a Projekt-hét az Ivan Sarić Műszaki Iskolában

2021.05.11.

Az Ivan Sarić Műszaki Iskolában ma megkezdődött az ún. Projekt-hét, a rendezvény, melynek során a diákok lehetőséget kapnak arra, hogy munkáikat bemutassák a potenciális munkáltatóknak. A Projekt-hét keretében, melyet a Szabadkai Üzleti Inkubátor szervezett az Ivan Sarić Műszaki Iskolával közösen, több mint 120 diák 59 projektet mutatott be. Ennek a hagyományos rendezvénynek a megnyitóján, amelynek célja a szabadkai általános és középiskolás diákok kreativitásának és újító szellemének erősítése, részt vett dr Gabrijela Grujić, az oktatási miniszter duális és vállalkozói oktatásért felelős tanácsosa, Bojan Šoralov,  az Észak-bácskai Körzet vezetője, Milanka Kostić, a Szabadkai Városi Tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja és Jasmina Stevanović, Szabadka Város Közigazgatási Hivatala Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára.

 14275_1.jpg

A Projekt-hét rendezvényt megnyitva Gabrijela Grujić kiemelte, hogy a tény, hogy egy ilyen tömeges rendezvényt a jelenlegi nehéz helyzetben is megszerveznek, mutatja, merre tart a szerbiai oktatás.

„Az oktatás hazánkban pontosan oda tart, ahová tartania kell, ahogy azt megérdemeljük, ez pedig az, hogy az ilyen típusú projekt-oktatás révén olyan ismereteket szerezzetek, amelyek kifejlesztik úgy az elméleti tudást, mint a gyakorlati készségeket, amely biztonságosan vezet majd benneteket egy biztos karrier kiépítésének útján, itt, a saját hazátokban. Hogy építsétek a cégek jövőjét, hogy ott építsétek saját karriereteket, ahol szeretnétek, és pedig – biztos vagyok benne, hogy – itt van“ - mondta Gabrijela Grujić.

Hozzátette, hogy „ez, amit ma bemutatunk diákjainknak tulajdonképpen az, ami mellett elköteleztük magunk, ez pedig, hogy a lehető legtöbbet nyújtjuk“.

 14275_2.jpg

„A projekt alapú oktatás bizonyosan visszahozza azt, ami már hosszú ideje hiányzik az oktatási rendszerünkből, ez pedig az oktatás öröme. Ezen a tudatos úton az fog majd vezérelni bennünket, hogy a középiskolákban és az egyetemeken is még szorosabb kapcsolatot építsünk ki és még szorosabb és jobb hálózatot építsünk ki a gazdasági szektorral, hogy kapcsolatot teremtsünk olyan stimulatív közegekkel, ahol a fiatalok szabadon fejleszthetik azt, ami a kreativitás mellett nagyon fontos, ez pedig az újító szellem. Hiszem, hogy a biztos életút, a biztos karrier, de a cégek és a gazdaság fenntarthatósága is jelentős szintre emelkedik majd a régióban , és a fenntartható fejlődés mellett ezek a fiatalok eredményeikkel ezeken a műhelyfoglalkozásokon megmutatják, hogy jó csapat vagyunk, és hogy mindezt közösen, a jövőnk érdekében el is tudjuk érni“ – hangsúlyozta Gabrijela Grujić.

A Projekt-hét megnyitójának résztvevőit üdvözölte az Ivan Sarić Műszaki Iskola igazgatója, Željko Rajčić is.

A kétnapos rendezvény, amely szerdán, május 12-én 12:00 órakor zárul, minden tekintetben a járványügyi előírásoknak megfelelően lesz megtartva.

14275_3.jpg

Az első Projekt-hét 2008. májusában lett megrendezve, és három napig tartott. A diákok, a tanárok és a külső munkatársak összesen 12 projektet valósítottak meg, a műszaki tudományok különböző területeiről.

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop