Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A polgármester meglátogatta a Terminal SU logisztikai központot

2021.04.07.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere munkatársaival együtt ma meglátogatta a nemrégiben megnyílt Terminal SU logisztikai központot, amit a Békovai úton épített az azonos nevű cég. Az önkormányzat küldöttségét a házigazdák nevében Aleksandar Vasić cégtulajdonos és Dejan Petrović igazgató fogadták, akik bemutatták a vendégeknek az új létesítmény kapacitásait és ismertették a logisztikai központ működését.

Miután megtekintették az épületet, először Stevan Bakić polgármester szólt a médiákhoz. Elmondta, hogy ez a mai látogatás nagy örömöt jelentett számára, és hogy meggyőződött arról, hogy a Terminal SU valóban a legmagasabb nemzetközi standardoknak megfelelően lett megépítve. A polgármester hangsúlyozta, hogy nem csak azért jelent meg, hogy támogatást nyújtson az egyik legsikeresebb szabadkai vállalkozásnak, hanem hogy közösen bejelentsék: e logisztikai központ megnyitásával, teljes kapacitású üzembe helyezésével és a kísérő szolgáltatások áthelyezésével a teherforgalom kiköltözik Szabadka központjából.

„Ki kell emelnem, hogy 2019 végén, a szabadkai kerülőút, az ún. Y elágazás megépítésével, legfőképpen Szerbia elnökének, Aleksandar Vučićnak köszönhetően a teherforgalom egy része elkerülte a várost. Viszont egy másik része a vámkötelezettségei, a közegészségügyi vizsgálatok és az egyéb szállítmányozási ügyintézés miatt kénytelen volt áthaladni a városon. E logisztikai központ megépülésével azonban végre ez a probléma is megoldódott.“ – mondta többek között a polgármester.

Ezenkívül megköszönte a szabadkaiaknak, amiért támogatták az ötletet, hogy ezeket a szolgáltatásokat áthelyezzék a Terminal SU új telephelyére, ami ideális, mert a külváros peremén helyezkedik el, az E75-ös autópálya, illetve a Szabadka – Dél közlekedési elágazás közelében, ahol a teherautók letérhetnek az autópályáról, és közvetlenül elérik az új logisztikai központot. Az ügyintézés befejeztével azután a fuvarozók tovább haladhatnak a Kisbajmoki Ipari Övezet felé, a kelebiai határátkelőhely irányába, vagy visszatérhetnek a tranzit útvonalra - tette hozzá Bakić polgármester, hangsúlyozva, hogy a Terminal SU további fontos szolgáltatásokat is nyújt és kényelmet biztosít a fuvarozók számára, kiknek rendelkezésére áll egy étterem, benzinkút, bankautomata, és ami a legfontosabb: egy nagy, húszezer négyzetméteres parkolóhely, háromszáz férőhellyel a teherautók és kisebb járművek számára. Végezetül jó munkát és sok sikert kívánt a logisztikai központ tulajdonosának, vezetőinek és alkalmazottainak.

A Terminal SU cég és egy másik sikeres szabadkai vállalat, az Adam-šped sistem tulajdonosa, Aleksandar Vasić megköszönte a média érdeklődését, a polgármesternek pedig a támogató szavakat. Elmondta, hogy rendkívül hálás a városvezetésnek azért, hogy cége támogatást kapott a logisztikai központ megépítésének teljes folyamata alatt, amivel közösen oldották meg a város teherforgalmának problémáját.

Vasić úr után a Terminal SU vállalat igazgatója, Dejan Petrović üdvözölte a megjelenteket. Kifejtette, hogy a logisztikai központ építését elsősorban a helyi lakosság életminőségének javítása motiválta a biztonság, az egészség szempontjából, de emellett az is, hogy emeljük a lakosság és a cégek munkájának hatékonyságát. Mint rámutatott, maga a létesítmény többcélú, és a legmodernebb logisztikai normák szerint épült. Úgy tervezték, hogy az ügyfeleknek maximális kényelmet, funkcionalitást, átláthatóságot és rugalmasságot biztosítson az üzleti életben, azzal a céllal, hogy mind a terület, mind a szolgáltatások tekintetében bővüljön.

Petrović igazgató rámutatott továbbá, hogy a létesítményt a cég saját forrásaiból, száztizenhét nap alatt építette fel. A komplexum harmincezer négyzetméteren terül el, amelynek nagy részét megvilágított és kamerás megfigyeléssel ellátott parkoló foglalja el, a legjobb parkolási rendszerrel leszerelve, hangsúlyozva, hogy ennek a logisztikai központnak az üzembe helyezésével – amint azt a polgármester úr is elmondta – a teherforgalom kihelyeződött a városból, így már nincs szükség arra, hogy a nehéz tehergépkocsik behajtsanak Szabadka központjába.

Magában az épületben, amelynek összterülete kétezer négyzetméter, helyet kaptak a Pénzügyminisztérium Vámigazgatóságának alkalmazottai, a szállítmányozási ügyintézés, a közegészségügyi ellenőrök és más cégek, de emellett egy korszerű étterem is, amely minden vendég számára nyitva áll – mondta Petrovic igazgató, majd köszönetet mondott mindazoknak a dolgozóknak, akik munkájukat a cégbe fektetik, a kivitelező cégek munkásainak, akik nagyon gyorsan és hatékonyan megépítették a terminált, azoknak a bérlőknek, akik a logisztikai központ kapacitásait használják, valamint Szabadka Város Önkormányzatának a támogatásért.

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop