Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Csütörtökön tartják meg a városi képviselő-testület 8. ülését

2021.03.31.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a mai sajtótájékoztatón bejelentette a képviselő-testület holnapi, április 1-jére összehívott nyolcadik rendes ülését, amely 9.00 órakor kezdődik a Városháza dísztermében.

14179_1.jpg

A képviselő-testület elnöke elmondta, hogy az ülés napirendjén összesen 28 pont szerepel, melyek közül különösen jelentősként kiemelte a város alapszabályának módosításáról szóló rendeletjavaslat megerősítését, az egyes tanácsnokok felmentését és újak kinevezését, a városi tanács új tagjának kinevezését, városrendezési tervdokumentációk kidolgozásának javaslatát, valamint az egyes városi közvállalatok és intézmények igazgatóinak megválasztására vonatkozó nyilvános pályázatok eljárásának megindítását.
Folytatják majd a képviselő-testület hetedik ülésén megkezdett munkát, amikor is kinevezték azt a bizottságot, amely kidolgozza a város alapszabálya módosítására vonatkozó javaslat szövegét. A módosítás pedig a bunyevác nyelvnek az önkormányzat területén való hivatalos használatba történő bevezetésére vonatkozik. A bizottság elvégezte a munkát, kidolgozta a szövegjavaslatot, amit a városi tanács támogatott, most pedig a képviselő-testület, mint illetékes testület kell, hogy megerősítse a rendeletjavaslat szövegét, majd ezt követően közvitára kerül sor, ami 15 napig tart, ahol az érdekelt polgárok benyújthatják észrevételeiket. A közvita a jövő pénteken kezdődik, a közvita után pedig a rendelet szövege visszakerül a képviselő-testület elé.

14179_2.jpg

Az elnök továbbá elmondta, hogy a képviselő-testület rendeleteivel eljárásokat indít néhány általános és részletes szabályozási terv kidolgozására, melyek Kelebia és Csantavér települést, a palicsi fürdőkomplexumot, valamint Szabadka egyes részeit érintik. A várostervezési közvállalatnak 8, 10 és 12 hónapja lesz a tervek kidolgozására, majd ezután azok közszemlére és közvitára lesznek bocsátva.

14179_3.jpg

Emellett eljárások indulnak egyes közvállalatok és közművállalatok igazgatóinak kinevezésére, amit fél évvel a tisztségben lévő igazgatók mandátumának lejárta előtt meg kell indítani. Itt a Szabadkai Gázművek és a Vízművek és Csatornázási közművállalatokról, valamint a Palics-Ludas Közvállalatról és az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalatról van szó, az utóbbit ugyanis március óta megbízott igazgató irányítja. Továbbá elfogadásra kerül a város mezőgazdaság- és vidékfejlesztési programja, és ezzel adott lesz a feltétel a termelők és földműves egyesületek támogatására szolgáló pályázatok kiírásához, melyek keretében mintegy 7 millió dinárt fognak kiosztani.
A képviselő-testület elnöke ezután elmondta, hogy ezen az ülésen két új tanácsnok kap majd mandátumot: Neda Tešović és Milorad Milojević, mindeketten az Aleksandar Vućić – Gyermekeinkért választási listáról, a mandátumcsere oka pedig Gojko Radić tanácsnok tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála, Bojan Šoralov pedig egy másik tisztséget vállalt, amely összeférhetetlen a tanácsnoki tisztséggel, ezért lemondott mandátumáról. Emellett titkos szavazással megválasztják majd a városi tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott új tagját is. A polgármester erre a tisztségre Milanka Kostićot jelölte Miloš Nikolić helyett, aki lemondott e tisztségéről.

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop