Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megemlékezés a Szabadkai Vöröskereszt fennállásának 135. évfordulójáról

2021.03.31.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma részt vett a Szabadkai Vöröskereszt fennállásának 135. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. A polgármester mellett az önkormányzat küldöttségét képezték még Vesna Bosančić és Zagorka Panić polgármesteri tanácsosok, valamint a városi tanács szociális és egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja.

14178_1.jpg

A vendégeket dr. Livija Despenić, a Vöröskereszt Szabadkai Városi Szervezetének elnöke üdvözölte, aki örömének adott hangot, amiért a város vezetősége felismerte ennek az évfordulónak a jelentőségét. Külön kihangsúlyozta az önkéntes munka fontosságát a Vöröskereszt működésében és elmondta, hogy az idei ünnepség a koronavírus járvány miatt szerény keretek között folyik, az egészségvédelmi intézkedéseknek megfelelően.
Az elnökasszony üdvözlő beszéde után Stevan Bakić szólt az egybegyűltekhez, aki elmondta, hogy a Szabadkai Vöröskereszt társadalmi szerepvállalása és sikerei három évszázadot érintenek, mert Szabadka mindössze tíz évvel Belgrád után, 1886-ban már csatlakozott a fejlett európai városokhoz, melyeknek már saját városi szervezetük volt. Továbbá elmondta, hogy büszke a Vöröskereszt valamennyi dolgozójára és önkéntesére, és arra az együttműködésre, amit az önkormányzattal valósítottak meg a válságos 2020. évben, és különösen kihangsúlyozta:
„Az idén is folytatjuk a szoros együttműködést. Az önkormányzat rendszeresen finanszírozza a népkonyha és a hajléktalan szálló működését. Ami viszont újdonságot jelent, és amire különösen büszke vagyok, az a tény, hogy az önkormányzat hosszú idő után pénzt különít el azokra a közmegbízatásokra, melyek gyakorlásával a törvény alapján a Vöröskereszt van megbízva. Így például egymillió 680 ezer dinárt különítettünk el a költségvetésből az önkéntes véradási akciókra, és további egymillió 627 ezer dinárt a baleseti bevetésekre.“
A polgármester leszögezte, hogy ezzel tovább erősödött és mélyült az önkormányzat és a Szabadkai Vöröskereszt közötti partneri kapcsolat, és még egyszer gratulált a dolgozóknak és az önkénteseknek az évforduló alkalmából.
Dr. Siniša Trajković, a Szabadkai Vöröskereszt titkára az egybegyűltekhez szólva bemutatta ennek az emberbaráti szervezetnek a szervezési formáját, és a társadalomban játszott szerepét. Megköszönte a polgármesternek azt a pénzt, amit az önkormányzat az elmúlt tíz évben először különített el a költségvetésben az önkéntes véradási akciókra és a baleseti bevetésekre.

14178_2.jpg

14178_3.jpg

14178_4.jpg

14178_5.jpg

14178_6.jpg

14178_7.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop