Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Stevan Bakić polgármester felvette a koronavírus elleni oltást

2021.03.18.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és Zagorka Panić polgármesteri tanácsos ma az új városházán működő oltóponton felvették a koronavírus elleni védőoltást.

Miután beoltották, Bakić polgármester a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a kínai Sinofarm által gyártott vakcinát vette fel, hogy jól érzi magát, és hogy az eljárás gyors és egyszerű volt, majd hozzátette:

"Mai tettemmel azt szeretném üzenni, hogy a tömeges oltakozás rendkívül fontos, nem csak az emberek életének és egészségénke megóvása és az egészségügyi rendszer tehermentesítése szempontjából, hanem a gazdaság fejlesztése miatt is, és hogy minél előbb visszatérhessünk a normális élethez.

Elsősorban államelnökünknek, Aleksandar Vučićnak, és a szerb kormánynak köszönhetően Szerbia a világon egyedülálló módon négy fajta vakcinát tud alkalmazni. Az oltóanyagért nem kell fizetni, azokat szakintézményeink bevizsgálták és használatukat engedélyezték. Egyszerűen meg kell értenünk, hogy a vakcina nélkül nem tudjuk megállítani ezt a járványt, amely hullámokban támad, és minden egyes újabb megjelenésével egyre veszélyesebb és halálosabb, mert nyilván mutálódik. Ellene pedig egyedüli fegyverünk az immunizáció.

Egyébként én már átestem ezen a betegségen, de ez nem szavatolja azt, hogy nem fogok újra megfertőződni, ha nem veszem fel az oltást. Nagyon fontos, és ezúton is fel szeretném szólítani a lakosságot, hogy minél nagyobb számban jelentkezzenek az oltásra. Nagyon elégedett vagyok az eddigi érdeklődéssel és azzal az adattal, miszerint eddig több mint 28.000 szabadkai felvette a védőoltást, és jelentős a számuk azoknak is, akik már kértek időpontot. Mindazonáltal felszólítok mindenkit, hogy továbbra is ilyen tempóban regisztráljanak, hogy minél előbb megszerezzük a kollektív immunitást.

Munkatársaim és barátaim előtt többször hangsúlyoztam, hogy számomra felvenni az oltást az egyik legnagyobb hazafias cselekedetnek számít, amit közülünk bárki megtehet. Élnék az alkalommal, hogy köszönetet mondjak a Szabadkai Egészségház rendkívüli dolgozóinak és az orvosoknak nagyfokú professzionalizmusukért és odaadó munkájukért, amivel ezt a Szabadka város és Szerbia számára is kivételesen fontos feladatot ellátják.

Éljen Szabadka!

Éljen Szerbia!"

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop