Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Još četiri dana otvoren poziv za radno angažovanje osoba iz marginalizovanih grupa u Subotici - „Zajedno za zajednicu“

2021.03.17.

Beograd, 16. mart 2021. – Osobe iz marginalizovanih grupa na teritoriji Grada Subotice do 20. marta mogu da se prijave za radno angažovanje po konceptu „Zajedno za zajednicu“, u gradskim javnim institucijama i ustanovama, kao i organizacijama civilnog društva.Meru radnog angazovanja „Cash for Work“ (Zajedno za zajednicu), implementira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, zajedno s NALED-om i Asocijacijom koordinatora za romska pitanja, u cilju ublažavanja negativnih posledica pandemije COVID-19. Ovaj koncept obuhvata potrebe ciljne grupe, njihove kapacitete i resurse, a u cilju ostvarenja  određenog društvenog interesa lokalne zajednice.
Rome i Romkinje, samohrane majke, žene žrtve nasilja, osobe sa invaliditetom, nezaposleni duže od godinu dana i lica iz drugih marginalizovanih grupa, očekuje angažovanje u trajanju od tri do četiri meseca u periodu april-avgust.
- Učešćem u projektu želimo da podržimo aktivnosti za poboljšanje uslova života najranjivijih kategorija u našem gradu i pokažemo solidarnost sa onima koje je aktuelna zdravstvena situacija najviše pogodila. Takođe, kroz realizaciju javnih radova doprinećemo i unapređenju infrastrukture naše lokalne samouprave i kvaliteta usluga javnih ustanova, uređenju javnih površina i čistoći. Meru radnog angažovanja vidimo kao dobar način da tu svrhu suštinski ispunimo, te svesrdno podržavamo GIZ i NALED u njenom sprovođenju – kaže gradonačelnik Stevan Bakić.
Robert Bu, vođa tima projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzije Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, ističe da će mera  radnog angažovanja biti realizovana u šest lokalnih samouprava - Vranju, Aleksincu, Pirotu, Kruševcu, Kragujevcu i Subotici. Predviđeno je da  210 osoba,  bude radno angazovano kroz koncept „Zajedno za zajednicu“.
Pored mesečne nadoknade u neto iznosu od 28.000 dinara za 160 radnih sati, za učesnike u programu biće uplaćeni porezi i doprinosi za socijalno osiguranje, a obezbeđena im je mentorska podrška lokalnih medijatora, obuka za obavljanje posla koju organizuje poslodavac, kao i obuka za uvod u obavljanje posla koju organizuje izvođač projekta (NALED). Uz to, na raspolaganju im je neophodna radna oprema, zaštitna sredstva za prevenciju od COVID–19, a obezbeđeni su i paketi pomoći sa prehrambenim proizvodima, higijenskim i dezinfekcionim sredstvima.
Pre otpočinjanja radnog angažmana, pripadnici marginalizovanih grupa proći će kroz obuku za aktivno traženje posla - pisanje biografije (CV) i sticanje veština kako da traže i prijave se za posao. Svi zainteresovani za učešće moći će da se prijave putem slanja popunjenog prijavnog formulara, a za pomoć mogu da se obrate lokalnim medijatorima u svojim mestima stanovanja ili kontakt centru NALED-a na broj 0638658605 i adresi zajednozazajednicu@naled.rs. Formular je moguće preuzeti sa sajta NALED-a, na šalterima gradske uprave i filijali NSZ.
Mera radnog angažovanja „Cash for Work“ („Zajedno za zajednicu“) tokom pandemije COVID-19 deo je šireg projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i Romkinja i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji implementira GIZ, dok realizaciju mere radnog angažovanja uz njihovu podršku sprovodi NALED u okviru projekta ‚‚Poboljšanje uslova života Roma i Romkinja i drugih marginalizovanih grupa u 18 jedinica lokalne samouprave“, zajedno sa Asocijacijom koordinatora za romska pitanja.

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop