Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A szabadkai faültetési akcióban részt vettek az általános iskolás diákok is

2021.03.17.

Az Adria Media Group és a dm-drogerie markt cégek által indított faültetési akcióban több szerbiai önkormányzat is részt vesz, többek között Szabadka város is.

14131_1.jpg 

A faültetési akció első szakasza Szabadka területén március 5-én zajlott le, mely alkalomból a Köztisztasági és parkosítási KKV dolgozói összesen 207 csemetét ültettek el öt helyszínen: a sétaerdei parkban, a Libalegelőn, a Raichle Ferenc parkban, a lakóépületek között zöldterületeken és a város központjában elhelyezett virágtartókban.

Az akció második szakaszára ma, március 17-én került sor, két helyszínen – a Cirill és Metód parkban és a prozivkai parkban, és összesen 171 csemete lett elültetve. Az akciót kezdeményező Adria Media Group és a dm-drogerie markt képviselőin kívül az ültetésben részt vettek a Sonja Marinković és a Matko Vuković szabadkai általános iskolák diákjai is, mint önkéntesek.

14131_2.jpg

A Köztisztasági és Parkosítási KKV dolgozói, valamint Szabadka Város Közigazgatási Hivatala Kommunális Szolgálatának munkatársai szakmai felügyelete mellett a diákok és önkéntesek megismerkedhettek a helyes faültetési technikákkal, a nyilvános zöldterületeket karbantartó dolgozók munkájával és az új zöldterületek létrehozásának és a meglévők fenntartásának fontosságával, ugyanis a növényzet jelentősen javítja a város lakosságának életminőségét.

14131_3.jpg

Az elültetett csemeték segítenek majd a por, a zajt és a légszennyezettség csökkentésében, oxigént termelnek, és kihatnak az emberek társadalmi létének és fizikai állapotának javítására is, továbbá javítják a város ökológiai és esztétikai képét, illetve erősítik annak vizuális identitását is.

14131_4.jpg

Az Adria Media Group és a dm-drogerie markt mellett a faültetési akcióban részt vesznek a Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztérium Erdőigazgatósága, a Srbijašume Közvállalat, a Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság, valamint a Tartományi Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Titkárság, együttműködve a Vojvodinašume Közvállalattal, a Szerbiai Erdőtelepítők Mozgalma, a Szerbiai Gazdasági Kamara, a Jevremovaci Füvészkert, a Belgrádi Erdészeti Kar és a Kraljevói Erdészeti Iskola.

14131_5.jpg

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
Helyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodineMinistarstvoPanonreg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop