Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Új környezetvédelmi projektum a Palicsi-tó kapcsán

2020.12.17.

Online nyitókonferenciát tartottak ma a „Palicsi-tó vízminőségének javítása” elnevezésű projektum kapcsán, melyet a magyarországi Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve a Nyugat-Balkáni Zöld Központ támogatásával a VTK Innosystem Kft. hajt végre.

13840_1.jpg

A nyitókonferencián a szervező VTK Innosystem Kft. Képviselőin kívül, résztvett Jaksa Róbert, a Környezetvédelmi Minisztérium állapmtitkára, Kern Imre alpolgármester, Góli Csilla, a városi tanács kommunális ügyekkel és fejlesztésekkel megbízott tagja, a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV, a Palics-Ludas Közvállalat képivselői mellett a Tartományi Természetvédelmi Intézet és a DTD Vízügyi Vállalat szakmunkatársai.

A konferencia során a résztvevők megegyeztek a projektum megvalósításának ütemtervében, illetve a tevékenységek meghatározásában. A projektum célja egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, mely meghatározza a kritikus beavatkozási pontokat és javaslatokat tartalmaz majd a feltárt problémák kezelésére. Az intézkedések meghatározása mellett a beavatkozások pénzügyi és költség-haszon elemzését is magábafoglalja majd a tanulmány.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy ez a tanulmány, mely támaszkodik korábbi adatokra, korábbi tanulmányokra, korábbi és aktuális projektumokra is, illetve korszerű és innovatív kutatási módszerekre, hasznos és szilárd alapot biztosít majd további, várhatóan beruházási projektumok meghatározásához és megvalósításához a Palicsi-tó vízminőségének javítása érdekében. A tó vizének javítása nem csak idegenforgalmi, gazdasági de környezetvédelmi szempontból is rendkívül fontos a város részére, hogy megőrizzük Palics természeti és kulturális örökségét.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја