Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Bemutatták a megelőzésről és az emberkereskedelem elleni szerbiai küzdelemről szóló szórólapot

2020.11.19.

Az emberkereskedelem elleni küzdelem Szerbiában elnevezésű projekt befejezése alkalmából, amelyben külön is foglalkoztak a munkaerő-kizsákmányolással, amelynek megvalósításában részt vett Szabadka Város emberkereskedelem elleni küzdelemmel megbízott helyi csoportja is, ma a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai kirendeltségében sajtótájékoztatón mutatták be a projekt keretében kidolgozott szórólapot, amelyet a polgárok körében a NFSZ szabadkai kirendeltsége terjeszt majd, és szóltak a projekt keretében megvalósult egyéb tevékenységekről is. Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja, a Szabadka Város emberkereskedelem elleni küzdelemmel megbízott helyi akciócsoportjának koordinátora ebből az alkalomból kijelentette, hogy a szórólapot a munkanélkülieknek és a munkaviszonyban levőknek, a középiskolák felsőbb osztályos tanulóinak, de a civil szervezeteknek is szánják, amelyek a helyi csoport tagjai és amelyek az emberkereskedelem problémájával foglalkoznak.

13783_1.jpg

Az emberkereskedelem elleni küzdelem Szerbiában elnevezésű projektet Szabadka mellett Mitrovicán, Šabacon, Nišben és Vranjeban az Európai Unió és az Európa Tanács közös programja keretében, az emberkereskedelem és a nemi alapú erőszak elleni küzdelemmel foglalkozó Atina egyesület támogatásával valósították meg, emelte ki Đukanović, hozzátéve, hogy a projektet 2020 májusa és decembere között valósítják meg.

„A projekt célja a nyilvánosság tudatformálása az emberkereskedelemmel, a munkaerő-kizsákmányolással kapcsolatban, a tevékenység hordozói pedig az említett üt városnak az emberkereskedelem elleni küzdelemmel foglalkozó helyi csoportjai voltak. A projekt keretében több tevékenységet bonyolítottak le: a munkaerő-kizsákmányolás témájára találkoztak a helyi teamek a célcsoportokkal, az erről szóló jelentés elérhető Szabadka Város hivatalos honlapján, online mentori foglalkozást tartottak idén október 20-án, az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napján, elkészült a ma bemutatásra kerülő szórólap és videóklip készült a Vöröskereszt szabadkai városi szervezetének önkénteseivel, amelyet a közeljövőben mutatunk be”, emelte ki Đukanović.

Hangsúlyozta, hogy a ma bemutatott szórólapot a munkanélkülieknek és a munkaviszonyban levőknek, a középiskolák felsőbb osztályos tanulóinak, de a civil szervezeteknek is szánják, amelyek a helyi csoport tagjai és amelyek az emberkereskedelem problémájával foglalkoznak.

13783_6.jpg

„A szórólap tájékoztató jellegű, 5.000 példányban készült, négy részből áll: általános rész, kivonatokat tartalmaz az alkotmányból és a törvényekből, munkajogi rész és a munkaerő-kizsákmányolással foglalkozó rész, valamint a polgárok által hívható telefonszámokat is tartalmazza. Szeretnék köszönetet mondani a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat team-tagjának a szórólap kidolgozására vonatkozó kezdeményezéséért, valamint az Atina Egyesületnek a támogatásért. Mivel a projektben nem vett részt minden szerbiai team, hiszem, hogy Szabadka Városnak az emberkereskedelem elleni küzdelemmel foglalkozó helyi akciócsoportja eddigi tevékenysége jelentette az ajánlólevelet a projektben való részvételünkhöz", hangsúlyozta Ilija Đukanović.

Szécsi Erdmann Elvira, a NFSZ PR-munkatársa többek között elmondta, hogy az utóbbi időben Szabadka Város emberkereskedelem elleni küzdelemmel foglalkozó helyi akciócsoportja az Emberkereskedelem elleni küzdelem Szerbiában elnevezésű projekttel kapcsolatban, amelybe bekapcsolódott a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai kirendeltsége is, a hangsúlyt a munkaerő-kizsákmányolásra helyezte.

13783_3.jpg

„A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tájékoztathatja a munkakeresőket, illetve a munkanélkülieket, alaptevékenységeinek egyike pedig a munkaerő-közvetítés itthon és külföldön, hiszen a munkaerő-kizsákmányolás lehetséges hazánkban is és az országhatáron kívül is. Mindenütt fennáll ennek a veszélye, de mi akciócsoportként itt vagyunk, hogy megakadályozzuk a munkaerő-kizsákmányolást. A közvetítésben több országgal is együttműködünk, többek között Németországgal és Szlovéniával is. A probléma kialakulásának a megelőzése érdekében született az ötlet a szórólap kidolgozására, hogy erről tájékoztassuk a munkakeresőket. A munkát keresőknek a szórólapot napi munkájuk során fogják kiosztani munkatársaink és tanácsadóink, s ha megtörténik a munkaerő kizsákmányolása, ezeket a személyeket a probléma megoldásában illetékes más szervekhez irányítjuk”, mondta Szécsi Erdmann Elvira.

13783_4.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop