Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Bemutatták a Cselekvő emberek (Aktion Mensch) projektet

2020.10.22.

A Kolevka Gyermekotthon és a San Egyesület képviselői ma a Városháza Kék termében bemutatták a Cselekvő emberek elnevezésű projektet, amelynek célja a testi, szellemi, vagy halmozottan fogyatékos egyének foglalkoztatását lehetővé tevő, műhelyekkel ellátott Napközi Központ felépítése. A projektet a német Internationaler Bund (IB) német szervezettel parnerségben valósítják még, a célcsoport pedig a Kolevka Gyermekotthon fenőttek számára működtetett napközijének igénybe vevői.

13753_1.jpg

Danijela Andrašić, a Kolevka Gyermekotthon koordinátora ebből az alkalomból kijelentette, hogy a Kolevkában megvalósuló egész sor projekt egyikéről van szó, s hogy a térségből a Kolevka az elsők között pályázott sikerrel a projekt eszközeire. 

„31.900 eurós költséggel a Banija utcában melegházat építettünk és beszereztünk egy gépet a papír- és kartongöngyöleg készítésére, amely Szabadka Városnak köszönhetően az Üzleti Inkubátorházban van. Mindent, amit a Banija utcai melegházban előállítunk, az Otthonban elhelyezett 162 gyermek étkeztetésére fordítunk, ami közvetlenül kihat étkeztetésük minőségére és jobb egészségügyi állapotukra. Emellett a Napköziben tartózkodó 40 felnőttet is munkába állítjuk, mindenkit a képességeinek megfelelően”, emelte ki Danijela Andrašić.

Az organikus élelmiszerek termelésében szerzett tapasztalataikat a Napközi felhasználóival a San Egyesület tagjai osztották meg, akik a mérgesi farmjukon organikus tojótyúkokat tartanak.

„Azt, amivel foglalkozunk, az organikus termelést, valamint a fogyatékkal élők foglalkoztatását egybe fontuk a projekt keretében. Feladatunk, hogy az fenntartható legyen a projekt befejezése után is, a melegházi termékeket a gyermekek étkeztetésére fordítják, mi pedig virágot és dísznövényeket kezdünk termeszteni. Alkalom ez arra, hogy a szociális vállalkozások létesítésének szerbiai úttörői legyünk, az erre vonatkozó törvényt még nem hozták meg, de mi nem fogunk ölbe tett kézzel várni, hanem cselekedni fogunk. Remélem, hogy a törvény elfogadását követően saját lábunkra tudunk állni, s hogy mindez fenntartható marad”, mondta a San Egyesület képviselője, Stevan Čović.

13753_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop