Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Művelődési hírek

Nataša Tasić Knežević koncertje a Gerontológiai Központban

2020.10.10.

A Szabadkai Gerontológiai Központ operaestet szervezett lakói részére, Nataša Tasić Knežević és Saša Knežević fellépésével. Az otthon lakói ezúttal is ablakaikból és erkélyeikről élvezhették az operadíva előadását, a koncert előtt pedig Miloš Nikolić, a városi tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja üdvözölte őket.

13736_1.jpg

Nataša Tasić Knežević az újvidéki Szerb Nemzeti Színház operatársulatának szólistája. Az akadémián Šajnović professzor növendékeként diplomázott, majd elvégezte a szakosított képzést is, Višnja Pavlović tanárnő vezetése alatt. Tanulmányai alatt Katarina Jovanovićtyal és Jasmina Trumbetašsal is dolgozott. A nemzeti színház Carmen előadásában debütált, de már tanulmányai alatt is fellépett a nemzeti színházban, kisebb-nagyobb szerepekben.

Saša Knežević a Dimitrije Parlić Balettiskolában dolgozik zongoristaként. Alapképzését Miloš Ivanović tanítványaként végezte el, majd tanulmányait Lj. Turlakov növendékeként folytatta. Játszott a Milánói Scala balett-társulatával, a bastille-i és a firenzei balettel, illetve a Drezda – Frankfurt társulattal. Zongorakísérőként számos operalelőadáson játszott országszerte és külföldön is.

Dr. Nenad Ivanišević, a Szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója üdvözölte a jelenlévőket és a vendégeket, majd az otthon lakóinak megköszönte a türelmet és kitartást, amit a jelenleg is tartó elszigeteltség alatt tanúsítanak.

Ezen a napon emlékezünk meg a Lelki Egészség Világnapjáról, és ismert tény, hogy a zene hatással van testünkre és lelkünkre is. Minden nap időt kell szentelnünk a zenehallgatásra, ami jelentősen kihathat lelki állapotunkra.

A tudósok megállapították, hogy csupán öt percnyi zenehallgatás is elegendő ahhoz, hogy boldogabbak legyünk.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја