Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Megemlékezés a siketek és nagyothallók világnapjáról

2020.09.26.

A Siketek és Nagyothallók Községközi Egyesülete, amely felöleli Szabadkát, Kishegyes és Topolya községeket, ma megemlékezett szeptember 26-ról, a siketek és nagyothallók világnapjáról. A szervezet Žarko Zrenjanin 19. alatti székházában megtartott alkalmi ünnepségen jelen volt Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja is.

13702_1.jpg

Đukanović emlékeztetett rá, hogy Szabadka Város 2020-ban a társadalmi és emberbaráti tevékenység programjai és projektjei finanszírozására, illetve társfinanszírozására kiírt nyilvános pályázat útján 9,4 millió dinárt hagyott jóvá, míg 2016-ban a nyilvános pályázattal 6,5 millió dinárt osztottak szét, vagyis 2020-ra a növekedés, mint mondta, 45 százalékot tett ki.

„A keret negyven százalékát a fogyatékkal élőket tömörítő szerveknek hagytuk jóvá. A siketek és nagyothallók helyzetének a javítására a nyilvános pályázat eszközeiből 900.000 dinárt irányoztunk elő. A Város a nyilvános pályázatokkal folyamatos támogatást biztosít minden szervezetnek az elkövetkező évben is, és külön hangsúlyt helyezünk a fogyatékkal élők szervezeteinek a támogatására”, hangsúlyozta Đukanović.

A szabadkai Siketek és Nagyothallók Községközi Egyesülete a hallássérülteket tömöríti. 1948-ban alakult, hogy segítse a tagok gazdasági, kulturális, politikai és szociális felemelkedését, helyi szinten bekapcsolódásukat a mindennapi társadalmi életbe, a képzésüket, szakmai felkészítésüket és foglalkoztatásukat.

A siketek világnapját és a siketek hetét minden évben szeptember utolsó hetében rendezik meg 1958 óta, annak emlékére, hogy 1951. szeptember 23-án megalakult a siketek világszervezete.

13702_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop