Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Felszámolják Csantavéren a Halász-telep melletti illegális szemétlerakót

2020.09.10.

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja, Fehérvári Magda, az Interkulturalizmus és antidiszkrimináció Szabadkán elnevezésű projekt menedzsere, valamint Stevan Nikolić és Kurina Klaudia, a romák inkluziójának koordinátorai ma Csantavéren bejárták a Halász nevű roma telepet, ahol a település közvetlen közelében található illegális hulladéklerakó felszámolása zajlik.

13664_1.jpg

Ilija Đukanović kiemelte, hogy ez a tevékenység a ROMACTED (A jó irányítás népszerűsítése és a romák helyi szintű erősítése ) elnevezésű program keretében zajlik, amelyet az Európa Tanács támogat, az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium, az Európa Tanács és Szabadka Város között 2018-ban aláírt együttműködési szándéknyilatkozattal összhangban, s hogy az illegális hulladéklerakó felszámolását megszervezik a csantavéri Haladás nevű roma-telepen is, miután a Halász-telepen rendezik az illegális hulladéklerakót.    

„A munkálatok értéke 950.000 dinár. A pénz egy részét, 370.000 dinárt a ROMACTED programból biztosították, Szabadka Város pedig 580.000 folyósított erre a tevékenységre. A ROMACTED program keretében tavaly megszerveztük a romák világnapját, a roma zenészek gyönyörű koncertjét, és megszerveztük városunk roma zenészeiről készült fényképkiállítást is. Az idén a járványügyi helyzet miatt el kellett halasztanunk egyes tevékenységeket, ezért a ROMACTED programot is 2020. november 15-ig elhalasztottuk.

Műhelymunkát szerveztünk Csantavérre és az ottani roma népességre helyezve a hangsúlyt, mivel ez a terület szerepel a 2017-2021. közötti helyi akciótervben is.

„A roma népesség számára még néhány műhelyt szervezünk, a roma közösség receptjeit tartalmazó újságokat adunk ki, és külön foglalkozunk a csantavéri fiatalokkal és asszonyokkal is”, mondta Ilija Đukanović.

Stevan Nikolić elmondta, hogy a Halász-telepen a gondokat a rossz életkörülmények okozzák, s hogy a ROMACTED program prioritásainak egyike a település megtisztítása.

„A program résztvevőjeként és a roma kérdések koordinátoraként büszke vagyok rá, hogy az önkormányzat több évtized után jó irányításról tett tanúbizonyságot és elfogadta a lokális közösségek kezdeményezéseit. Amit most látunk, az ennek a munkának az eredménye”, mondta Nikolić.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop