Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Interaktív táblák és projektorok öt általános iskolának

2020.09.03.

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős ragja, valamint Fehérvári Márta, az Interkulturalizmus és antidiszkrimináció Szabadkán projekt projektmenedzsere az EU támogatása a romák felzárkóztatására – A helyi önkormányzatok megerősítése a romák felzárkóztatása érdekében elnevezésű program keretében – amelyet az Európai Unió finanszírozásával a Városok és Községek Állandó Konferenciája valósít meg – ma a Đuro Salaj Általános Iskolában öt általános iskola igazgatójának nyújtották át az interaktív táblákat és a projektorokat. A projekt értéke 65.000 euró.

13651_1.jpg

Đukanović ebből az alkalomból kijelentette, hogy az Interkulturalizmus és antidiszkrimináció Szabadkán elnevezésű projekt keretében a következő általános iskolák kaptak interaktív táblákat és projektorokat: Đuro Salaj ÁI, Matko Vuković ÁI, Széchenyi István ÁI, a bajmoki Vuk Karadžić ÁI és a csantavéri Hunyadi János ÁI. A projekt értéke 65.000 euró és az EU támogatása a romák felzárkóztatására elnevezésű program részeként valósul meg.

"A projektben szerepel Szabadka város és a civil szektor együttműködése is, így egy  projektort és interaktív táblát a Roma Edukációs Központ kap. A projekt keretében műhelymunkát szerveznek az iskolák irodalmi szakköreiben az Interkulturalizmus és antidiszkrimináció Szabadkán témájára, elkészítik a Mozaik című újságot, és műhelymunkát szerveznek a helyi közösségekben is, valamint elkészül egy útmutató a multikulturalizmusról az iskolák számára”, mondta Đukanović.

A projekttámogatás elnyerése a romák helyzetének előmozdításával foglalkozó tanács 2016 óta folyó munkájának az eredménye: 2017-ben elfogadásra került a helyi tevékenységi terv, megalakult a mobil team és Szabadka részt vesz a Romakted programban is.

„Szabadka Város  az elkövetkező időszakban is erőteljesen támogatja a városban élő roma közösséget életkörülményeik, oktatásuk, foglalkoztatásuk és lakhatásuk előmozdítása érdekében”, üzente Ilija Đukanović.

Stevan Nikolić, a projekt asszisztense, a mobil team koordinátora a többi között hangsúlyozta, hogy az interaktív táblák és projektorok átadása a projekttel felölelt civil szektornak és általános iskoláknak az bizonyítja, hogy a szabadkai önkormányzat a roma közösségnek a felzárkóztatása érdekében nyújtott támogatás keretében  a rendszer intézményein keresztül továbbra is felelősségteljesen viszonyul a roma közösség, a roma problémák megoldása iránt.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop